08 Nisan 2011 09:48

Nükleer karşıtları 24 Nisan’da Kadıköy’de

JAPONYA’da yaşanan nükleer felaketin ardından tüm dünyada nükleer programlar askıya alınırken, Türkiye’de nükleer santral çalışmalarının hızlandırılmasına karşı Nükleer Karşıtı Platform (NKP) 24 Nisanda düzenleyeceği miting ile “Nükleer santrale hayır” diyecek.Saat 13.00’te İstanbul&rsquo

Nükleer karşıtları 24 Nisan’da  Kadıköy’de
Paylaş

JAPONYA’da yaşanan nükleer felaketin ardından tüm dünyada nükleer programlar askıya alınırken, Türkiye’de nükleer santral çalışmalarının hızlandırılmasına karşı Nükleer Karşıtı Platform (NKP) 24 Nisanda düzenleyeceği miting ile “Nükleer santrale hayır” diyecek.

Saat 13.00’te İstanbul’da Tepe Nautilus önünden başlatılacak yürüyüşün ardından saat 14.00’te Kadıköy Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge TMMOB’a bağlı odaların yanı sıra, aralarında Batı Akdeniz Çevre Platformu, Karadeniz İsyandadır Platformu, Türk Tabipler Birliği (TTB), Çevre Hukuk Derneği’nin de bulunduğu doğa örgütleri, sendikalar ve kitle örgütleri de destek verecek.

NÜKLEER KİRLİ ENERJİDİR

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Genel Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, kendilerinin mitingin Ankara bileşenleri içerisinde yer aldıklarını belirterek, miting ile Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu ve yetersiz teknoloji ile nükleer santral yapımına kalkışmasının sonuçlarını yeniden haykıracaklarını söyledi. Pektaş, “Siyasi karar vericiler bu ısrardan vazgeçsinler. Biz Nükleer Karşıtı Platform olarak, nükleer santrallere karşı toplumun dikkatini en üst noktaya çıkaracağız. Nükleer enerji kirli bir enerjidir” dedi.

JAPONYA’DAN DERS ÇIKARTMALIYIZ

Pektaş, Japonya’da gerçekleşen deprem ve tsunami sonrasında yaşanan nükleer felaketin ardından dünyanın birçok ülkesinin nükleer programlarını askıya aldığını; ancak Türkiye ve Kazakistan’ın hâlâ bu programlarda ısrarcı olduğuna işaret ederek, “Japonya’daki felaket dünyanın 3. büyük nükleer kazasıdır. Aslen bunlar kaza değil insan eliyle yaratılan felakettir. Nükleer sızıntıların meydana geldiği yerlerde 50 yıl tarım yapılamayacak. Denizlerde bir o kadar zaman balık tutulamayacak. Buna rağmen dikkate almamak, umursamamak yanlıştır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın nükleer santrallere ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Pektaş, şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan’ın ocak tüpüyle, Bakan Yıldız’ın ‘bekarlıkla’ nükleer santralleri kıyaslamaları, toplumu yönlendirmeye çalışmaları işin daha da vahim olduğunu gösteriyor. Bu konudaki ısrarların teknik hiçbir gerekçesi yoktur. Ekonomik olarak da, ‘Bu santraller olduğu zaman milli gelir aratacak’ diye bir şey yoktur. Bunlar maliyeti çok yüksek santrallerdir. Ekonomik girdileri olmaz.” (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Anne ayıları kızdıran basın toplantısı

SONRAKİ HABER

Sadri Alışık adayları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...