17 Ocak 2019 07:54
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ocak 2019 13:59

Ehliyetini değiştirmeye gitti, kayıtlarda 'ölü' olduğunu öğrendi

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde oturan Ednan Öz, ehliyetini değiştirmek için gittiği nüfus dairesinde kayıtlarda 'ölü' olarak göründüğünü öğrendi.

Ednan Öz | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde oturan 57 yaşındaki Ednan Öz, ehliyetini değiştirmek için gittiği nüfus dairesinde kayıtlarda 'ölü' olarak göründüğünü öğrendi. Büyük şaşkınlık yaşayan Öz, hatanın düzeltilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazıldığını söyledi.

Korkuteli'ne bağlı Sülekler Mahallesi'nde çiftçilik yapan 2 çocuk babası Ednan Öz, yeni kimlik çıkarmak ve ehliyetini değiştirmek için Korkuteli Nüfus Müdürlüğüne gitti. Öz, kimliğini çıkarttıktan sonra ehliyetini de değiştirmek için görevli memurunun yanına gitti. Ancak memur, ehliyet kaydında 'ölü' göründüğünü söyledi. Büyük şaşkınlık yaşayan ve görevlilere 'Ölü değilim, yaşıyorum, buradayım' diyen Ednan Öz, başından geçenleri şöyle anlattı: "Ehliyetimin kayıtlı sayfasını gösterdiler. T.C. kimlik numaram aynı. Anne, baba adı, doğum yeri normal. Mutlaka bir yerde yanlışlık vardır diye düşündüm. Ama hepsi doğruydu. Fotoğrafta bana aitti. 'Bir yanlışlık var' dedim. Yanlışlık yok, sen ölüsün' dediler. 'Ben karşınızdayım' dedim. Bu sefer araştırmaya başladılar. Sonra yanlışlığın Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapılan bir memur hatasından kaynaklandığını öğrendim. Ehliyetimi 5 Kasım 1990'da Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğünden almıştım. Şimdi Korkuteli Nüfus Müdürlüğü, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazdı. Hatanın düzeltilmesinin ardından yeni ehliyetime kavuşmayı bekliyorum."

GEÇİCİ EHLİYET VERİLDİ

Nüfus Müdürlüğü'nden bu sabah telefonla aranılarak, çağrıldığını söyleyen Öz, "Beklemekteydik. 'Yazı yazalım, sonuç geldiğinde ararız' dediler. Bugün sabah aradılar, 'Evrakını getir' dediler. Nüfus dairesi yetkililerine teşekkür ederim. Geçici ehliyetimi aldım, bir hafta sonra da diğerinin geleceğini söylediler" dedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta bir sitede el bombası ve mermiler bulundu

SONRAKİ HABER

Yeni düzenlemeyle malullük ve emekli aylıkları bin TL'den az olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...