28 Eylül 2012 08:40

Baba Garipoğlu’ya ceza yok

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, “Münevver Karabulut cinayeti” davasında, hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozulan Mehmet Nida Garipoğlu hakkında ‘suçluyu kayırma” suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.Duruşmada tutuksuz sanık

Baba Garipoğlu’ya ceza yok
Paylaş

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, “Münevver Karabulut cinayeti” davasında, hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozulan Mehmet Nida Garipoğlu hakkında ‘suçluyu kayırma” suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Duruşmada tutuksuz sanık Mehmet Nida Garipoğlu iki avukatı, Münevver Karabulut’un annesi Nagehan Karabulut da avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Rezan Epözdemir, baba Nida Garipoğlu’nun işlediği cinayet suçuna iştirak ettiğini belirterek “Bu nedenle sanığın adam öldürmek suçundan da ceza almasını talep ediyoruz” dedi.  Rezan Epözdemir’in ardından mahkemenin ilk verdiği kararda direnmesini talep ettiğini söyleyen Nida Garipoğlu “Takdir yüce mahkemenindir” diye konuştu.

Duruşma savcısı da mütalaasında Sanık Nida Garipoğlu hakkında TCK’nın 283/1 maddesi uyarınca 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılmasına ancak yine TCK’nın 283/3 de yer alan “Bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde, cezaya hükmolunmaz” maddesinin uygulanmasını talep etti.

CEZA ALMADI

Karar için ara veren mahkeme heyeti, baba Nida Garipoğlu hakkında oğlunun cinayeti işlediği halde oğlu Cem Garipoğlu’nun yakalanmaktan kurtulması için kendisine imkan sağladığı anlaşılarak suçluyu kayırma suçunun sabit olduğu ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

YARGITAY BOZMUŞTU

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi Nida Garipoğlu hakkında daha önce verilen cinayete iştirak suçundan beraat kararını onamış ancak “Suçluyu kayırmak” suçundan verilen beraat kararını ise bozarak yeniden yargılanmasına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Ana dilde eğitimi tartışmanın tam zamanı’

SONRAKİ HABER

Serbest kalan İlçe Başkanı AKP'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa