16 Ocak 2019 14:43

SDG: Uluslararası güvence verilirse 'güvenli bölgeyi' destekleriz

Suriye Demokratik Güçleri, Suriye sınırına yapılması planlanan 'güvenli bölge'yi uluslararası güvence verildiği takdirde desteklediklerini açıkladı.

Qasioun Haber Ajansı/Wikimedia Commons(CC BY 3.0)

Paylaş

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' ile ilgili açıklama yaptı. SDG, "güvenli bölge"nin "uluslararası güvence altında olması ve tüm etnik ve dini farklılıkların haklarını güvence altına" alması şartıyla destekledikleri belirtti.

ANHA haber ajansının haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanlığı'nın Suriye'de yapılması planlanan "güvenli bölge" tartışmalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Bizler Demokratik Suriye Güçleri olarak, kurulduğumuz günden bu yana IŞİD terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleriyle birlikte hareket ettik, büyük emekler sarf ettik ve büyük kazanımlar elde ettik.

Şimdi de Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm halkların, inançların ve farklılıkların korunması misyonumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz. Güvenliğini sağladığımız bölgelerin Suriye'deki tüm farklılıkların güven içerisinde bir arada yaşadığı yegane bölgeler olduğunu, başta da Türkiye olmak üzere hiçbir komşumuz için tehlike oluşturmadığımız belirtiyoruz.

Demokratik Suriye Güçleri olarak, Kuzey ve Doğu Suriye'de sözü edilen güvenli bölge inşa edilmesi çalışmalarına uluslararası güvence altında olması ve bölgedeki tüm etnik, dini, farklılıkların katliamlardan korunması ve haklarının güvence altına almasının yanı sıra dış müdahaleye izin vermemesi şartıyla destek vermeye hazırız." 

Trump 15 Ocak'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "IŞİD kalıntılarına karşı son iki haftadır verdiğimiz başarılı mücadele ve 20 millik (32 kilometre) güvenli bölge dahil ilgili tüm meseleler hakkında nerede durduğumuzu aktarmak için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var" demişti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Suriye sınırında oluşturulacak güvenli bölgenin kontrolünün Türkiye'de olacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gümrük vergisinin sıfırlanmasına rağmen soğan fiyatları düşmedi

SONRAKİ HABER

TARİŞ işçilerine ve sendikacılara dava açılmasına tepki: Yanlarındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...