16 Ocak 2019 11:17

Çankaya Belediyesinde öğretmenleri ücretsiz izne gönderdiler

Çankaya Belediyesinde sözleşmeli çalışan öğretmenler, belediyenin kaynaklarının azaltılması gerekçesiyle yarıyıl tatilinde ücretsiz izne çıkartıldı.

Görsel: Çankaya Belediyesi'nin logosu

Paylaş

Ankara'da bulunan Çankaya Belediyesinde sözleşmeli olarak çalışan 30’a yakın öğretmen, yerel seçim nedeniyle belediyenin kaynakları azaltılması gerekçe gösterilerek yarıyıl tatilinde ücretsiz izne çıkartıldı.

Çankaya Belediyesinde çalışan 30’a yakın sözleşmeli öğretmen ücretsiz izne çıkarıldı. Telefonlarına gelen mesajla yarıyıl tatilinin başlayacağı 18 Ocak’tan itibaren ücretsiz iki hafta izne çıkarıldıkları bildirilen öğretmenler, yarıyıl tatilini ücret almadan geçirecek. Ücret kesintisine yerel seçimler nedeniyle belediyelere ayrılan kaynakların azaltılmasının gerekçe olarak gösterildiği öğrenilirken, çoğunluğu branş öğretmeni olan öğretmenlerin 4 Şubat tarihine kadar ücretsiz izinli oldukları bildirildi. Yaz tatillerinde de benzer bir uygulamayla 2 ay boyunca ücretsiz izne çıkarılan öğretmenler ilk defa bir yarıyıl tatilinde ücretsiz izne çıkarıldı. Öğretmenler, seçim tasarrufu bahane edilerek ilk gözden çıkarılanın güvencesiz olmaları nedeniyle kendileri olmasına tepkili. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamuda kira artışı TÜFE bazlı olacak

SONRAKİ HABER

Davutpaşa patlamasının davası yarın: Aileler adalet arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...