27 Eylül 2012 15:57

Aileler de zindan hayatı yaşıyor

Diyarbakır’da görülen ve 9 kişinin tahliye olduğu KCK davası 14 Aralığa ertelenirken, duruşmayı izleyen sanık yakınlarıyla adliye önünde yaptığımız görüşmelerde, tutukluluğun sadece cezaevine kapatılanları değil aileleri de nasıl etkilediğini bir kez daha gördük. Hayatın kendileri için çok zorlaştığını dile

Aileler de zindan hayatı yaşıyor
Paylaş
İlknur Yılmaz / Faruk Ayyıldız

Hem oğlu, hem de kızı ‘KCK’ davasından tutuklu bulunan Karadenizli Serhat Birtek, çocuklarını çok özlediğini belirterek, “Bu tutuklamalar ülkeyi daha da kötüye götürüyor” dedi.

‘AYLAR SONRA İLK DEFA RAHAT UYUDUM’

Oğlu Berat’ın Tekirdağ’da tutuklu olduğunu anlatan anne Serhat Birtek, oğlunun dava için Diyarbakır’a getirilmesi ve onu görebileceği nedeniyle duruşma öncesinde büyük heyecan yaşadığını anlattı. 2 aydır çocuğunu göremediğini ve oğlu duruşmaya getirildiği için büyük heyecan yaşadığını anlatan Birtek, “Tekirdağ uzak olduğu için oğlumu görmeye sıklıkla gidemiyorum. Mahkemede uzaktan da olsa görmek beni çok mutlu etti. Ben Diyarbakır’da yaşıyorum. Onun da bu şehirde olması bir gecelik de olsa beni çok rahatlattı ve aylar sonra ilk defa bir gece rahat uyuyabildim” dedi.
Kızının ise Diyarbakır’da tutuklu olduğunu, onu daha sık görebildiğini dile getiren Birtak, “Bu siyaset anlayışı ile ülkedeki sorunlar çözülemez” diyerek tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

‘70 YAŞINDA TUTUKLANDI’

Sahibe Deniz ise 70 yaşında tutuklanan abisi için duruşmaları izliyor. Üç çocuk babası abisinin duruşmasını izlemek için mahkemeye gelen 60 yaşındaki Deniz, tutuklu abisi dışında ailesine bakacak kimse olmadığını anlatıyor. Mahkemenin ana dilde savunmaya izin vermemesine tepki gösteren Deniz, “Biz Kürt olduğumuz için ana dilde konuşmak, savunma yapmak istiyoruz. Ama mahkeme kabul etmiyor. Kürt olduğumuzu kabul ediyorlar, dilimizi kabul etmiyorlar” diyor. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnişçilere içeriden tam destek

SONRAKİ HABER

HPG AKP'li Çelikkanat'ı serbest bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...