27 Eylül 2012 15:55

Direnişçilere içeriden tam destek

ESKİŞEHİR OMK Ambalaj Fabrikasında işçilerin sendikalaşmasından sonra 22 işçinin işine son verilmişti. İşçiler bu sürecin ardından Organize Sanayi Bölgesine çadır kurarak direnişe geçmişti.Eyleme başladıkları günden bu yana her vardiya değişiminde çadıra yürüyüşle ve sloganlarla arkadaşlarını ya

Direnişçilere içeriden tam destek
Paylaş

Eyleme başladıkları günden bu yana her vardiya değişiminde çadıra yürüyüşle ve sloganlarla arkadaşlarını yalnız bırakmayan OMK işçileri, bu dayanışmanın sonuna kadar süreceğini söylüyor.

6 KİŞİNİN YAPTIĞI İŞİ 4 KİŞİYE YAPTIRIYORLAR

OMK Fabrikasında hâlâ çalışan ve sendika üyesi olan bir işçi arkadaşlarının bu yola haklarını almak için başvurduklarını belirtti. Sendikalaşmaya başladıkları sırada fabrika yönetiminin işçilere gözdağı verdiğini ancak sendikalaşmayı engelleyemeyince de işten çıkarmaların başladığını söyledi. Sendikadan ayrılması karşılığında para teklif ettiklerini kaydeden OMK işçisi insanca yaşamak için sendikalı olmayı seçtiğini vurguladı. OMK fabrikasında daha önce iş kazası geçiren ve hâlâ fabrikada çalışan bir işçi ise arkadaşlarının sonuna kadar yanlarında olacaklarını belirtti. İş kazası geçirdikten sonra haklarını aramaya korktuğunu söyleyen OMK çalışanı abisiyle aynı fabrikada bulunduğunu davacı olduğu zaman abisinin emekliliğinin tehlikeye gireceğini düşündüğünü ifade etti. OMK işçisi, bir yandan fabrikadan üretim az diye arkadaşlarının çıkartıldığını diğer yandan ise artık 6 kişinin yaptığı işi 4 kişinin yaptığını vurguladı.

Bir başka OMK fabrikası çalışanı ise işten çıkarılan arkadaşlarının bir an önce işe alınması gerektiğini söyleyerek, kendi koşullarının da iyi olmadığını söyledi. 15 yıldır bu fabrikada emek verdiğini söyleyen işçi, sadece asgari ücret kadar para aldıklarını ve bu parayla geçinemediklerine değindi. Sendikalaşma sürecinde para teklifinde bulunduklarını belirten işçi para karşılığında arkadaşlarını satmadıklarını söyledi. Daha çok taşeron işçinin fabrikaya gelmeye başladığını belirten OMK işçisi, hafta sonu tatillerini hafta içi kullandırdıklarını söyledi. Sendikaya girmeye başladıklarından beri baskı olduğunu belirten işçi, giriş çıkışlarda eylem yapmaya devam edeceklerini kaydetti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karşısına bir alternatif koyacağız

SONRAKİ HABER

Aileler de zindan hayatı yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...