15 Ocak 2019 13:41
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ocak 2019 20:16

Nairobi'de otele düzenlenen saldırıda en az 6 kişi yaşamını yitirdi

Nairobi’de bir otele bombalı saldırı düzenlendi. 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı Eş-Şebab'ın üstlendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki otele düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, olayın ardından bölgede durumun kontrol altına alındığı belirtildi. 

Kenya İçişleri Bakanı Fred Matiang, basına yaptığı açıklamada, başkentin Westland bölgesindeki "DusitD2" adlı otel yerleşkesi ve çevresinde güvenliğin sağlandığını belirtti. Matiang, halktan günlük yaşantısına devam etmesini istedi.

Bakan Matiang, saldırıda yaşamını yitiren ve yaralananlara ilişkin bilgi paylaşmazken, yerel medyada şimdiye kadar en az 6 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Kenya Polis Şefi Joseph Boinnet, saldırganların arasında bir intihar eylemcisinin de olduğunu, eylemcinin otelin bekleme salonunda üzerindekileri patlattığını ifade etti.

Öte yandan, yaralıların kaldırıldığı bölgedeki hastanelerden acil kan bağışı çağrısı yapıldı.

Başkentteki otele düzenlenen ve terör örgütü Eş-Şebab'ın üstlendiği saldırıda patlama sesleri duyulmuş ardından saldırganlar ve polis arasında çatışma çıkmıştı.

Saldırının 2016'da Somali'deki bir Kenya askeri üssüne yapılan ve yaklaşık 150 askerin ölmesine yol açan saldırının yıl dönümüne denk gelmesi dikkat çekti.

Örgüt, Eylül 2013'te yine başkent Nairobi'de bulunan Westgate Alışveriş Merkezi'ne saldırı düzenlemiş, onlarca sivil hayatını kaybetmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

‘Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Buluşması’ sona erdi

SONRAKİ HABER

TMMOB: Salt poşetleri ücretlendirmek çözüm değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...