15 Ocak 2019 12:47
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ocak 2019 16:28

Erzurum-Bingöl Karayolu'na çığ düştü

Erzurum- Bingöl karayoluna çığ düşmesi sonucu çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Ekipler, araçların geçişine izin vermiyor.

Fotoğraf: Turgay İpek/DHA

Paylaş

Erzurum- Bingöl karayoluna, çığ düşmesi sonucu, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Sürücüleri uyaran Palandöken Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, araçların geçişine izin vermiyor.

Erzurumda yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Tipi ve fırtınanın etkili olduğu Erzurum'un Çat ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasında bulunan Çirişli mevkiine öğlen saatlerinde çığ düştü. Tonlarca karın savrulduğu sırada yolda araç olmaması olası can kaybını önledi.

Olay yerine ulaşan Erzurum AFAD Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgede her ihtimale karşı arama yaptı. Sis ve fırtına sebebiyle görüş mesafesinin 5 metrenin altına düştüğü karayolunda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Erzurum'da jandarma Bingöl tarafına gidecek araç sürücülerini uyardı. Kentin çıkış noktasında görev alan Palandöken Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, araç geçişine izin vermezken, sürücülere yolun kapalı olduğunu belirtiyor. 

DERSİM-ERZİNCAN KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI

Öte yandan çığ düşmesi sonucu kapanan Dersim-Erzincan kara yolu, ekiplerin çalışması sonucu açıldı. Dersim'de öğlen saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Dersim'in Pülümür ilçesi bağlantılı Erzincan kara yolunda 2 ayrı noktaya çığ düştü.

Karayolları 86. Şube Şefliği ekipleri, iş makineleri ile kara yolunun 42. ve 37. kilometresine düşen çığları 2 saatlik bir çalışmayla temizleyerek, yolu tek şeritten ulaşıma açtı.

Ekiplerin yolu açmasıyla, çığ nedeniyle bölgede bekleyen 4 yolcu otobüsü ve 50 aracın geçişi sağlandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kredi borcunda gelecek taksitler de yapılandırma kapsamına alındı

SONRAKİ HABER

Eşine fiziksel şiddet uygulayarak ağır yaralayan erkek tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...