15 Ocak 2019 12:23

Makro Market işçileri, tazminat hakkı için Ankara’da

Makro Market'in konkordato ilanının ardından tazminatlarını alamayan işçilerin davası Ankara'da görüldü. Mahkeme duruşmayı 5 Mart'a erteledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Makro Market’in konkordato ilan etmesi sonrası ortada kalan, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan işçiler, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Ankara'da bir araya geldi. İşçiler Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen davada, tazminatlarının Makro Market’in alacaklarından ödenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti konuyu bilirkişiye sormaya, konkordato sürecini üç ay uzatmaya ve bir sonraki duruşmanın 5 Mart 2019’da yapılmasına karar verdi.

Mahkeme çıkışı açıklama yapan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Konkordato sürecinin başında işçilerin esamesi okunmuyordu ama sizler tazminat hakkınıza sahip çıkarak bu yasal sürece dahil oldunuz” dedi.

İşçilerin mücadelelerin sonucunda mahkemenin bilirkişiye işçi tazminatlarının ödenmesinin mümkün olup olmadığını sorduğunu belirten Küçükosmanoğlu, davanın 5 Mart’taki duruşmasında tazminatların ödenmesine dair kararın çıkacağını umduğunu ifade etti. Küçükosmanoğlu, yıllık izin hakkı kazanan işçilere alacaklarının önümüzdeki günlerde ödeneceği bilgisini de verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bisiklet Çalıştayı sona erdi

SONRAKİ HABER

'Arabeski üretenlerin üzerinden görmeliyiz, dinleyenlerin değil'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...