08 Nisan 2011 09:43

Hakan Yurdakuler SBF'de anıldı

SİYASAL Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) 8 Nisan 1976’da faşistler tarafından katledilen SBF öğrencisi Hakan Yurdakuler, katledilişinin 35. yılında SBF’de ve mezarı başındaki törenlerle anıldı.Devrimci 78’liler Federasyonu’nun çağrısı ile SBF’de toplanan Yurdakuler’in dostları ve fakülte öğrencileri, 8 N

Hakan Yurdakuler SBF'de anıldı
Paylaş

SİYASAL Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) 8 Nisan 1976’da faşistler tarafından katledilen SBF öğrencisi Hakan Yurdakuler, katledilişinin 35. yılında SBF’de ve mezarı başındaki törenlerle anıldı.

Devrimci 78’liler Federasyonu’nun çağrısı ile SBF’de toplanan Yurdakuler’in dostları ve fakülte öğrencileri, 8 Nisan 1976’da faşistler tarafından katledilen Hakan Yurdakuler’in kendi dersliği olan 228 no’lu amfide toplandılar.
Devrimci 78’liler Federasyonu’ndan Yılmaz Kızılırmak, Hakan Yurdakuler’in katledildiği dönemde öğrencilerin önemli bir dayanışma sergilediklerini söyledi. Döneme dair anılarını anlatan Yılmaz Kızılırmak, bugün de mücadelenin o dönemin enerjisine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Hakan Yurdakuler’in arkadaşlarından Ümit Çağlar da, Yurdakuler’in katledilişinin ertesi günü büyük bir yürüyüş yaptıklarını, yürüyüş sırasında üzerlerine polis tarafından ateş açıldığını ve iki arkadaşlarının vurulduğunu anlattı. Çağlar, kendi dönemlerinin henüz solda bölünmelerin olmadığı ve kitlesel eylemlerin gerçekleştiği bir dönem olduğunu belirtti. Çağlar, bugün üniversitelerde hala haksızlıklara karşı çıkmanın ayakta alkışlanması gereken bir durum olduğunu kaydetti.

‘SBF TOPLUMDAN AYRI DEĞERLENDİRİLEMEZ’

Mehmet Özer’in de bir şiiriyle katkı sunduğu etkinlikte, Mülkiyeliler Birliği eski Başkanı Ali Çolak, devrimci mücadelenin egemen güçlere karşı hala önemli bir noktada olduğunu vurguladı. Yeni kuşakların apolitik olarak yorumlanmasının toplumsal gerçekliğe oturmadığını ifade eden Çolak, günümüzde sermayeye karşı mücadelesinin toplumsal muhalefetten bağımsız değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.  

Hakan Yurdakuler’in yakın arkadaşı, öğretim üyesi Mustafa Durmuş, üniversitelerin profilinde geçmişten bugüne ciddi değişiklikler yaşandığını belirterek, artık dayanışmanın yerini rekabetin almaya başladığını söyledi.

Üniversiteleri sermayenin çıkarları doğrultusunda şekillendirme çabası olan Bologna Süreci’ne de değinen Durmuş,  seçimin ardından hükümetin bu sürece hız vereceğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4. ÇMO Öğrenci Kurultayı’na giderken

SONRAKİ HABER

Anne ayıları kızdıran basın toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa