15 Ocak 2019 09:00

Suriyeli çocuk cinayeti davasında yeni tanık dinlenecek

Mersin'de 5 yaşındaki Suriyeli Muhammed'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın duruşması, tanıklardan birinin dinlenmesi için ertelendi.

Muhammed Derviş'i gösteren kamera kaydının ekran alıntısı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin'de 5 yaşındaki Suriyeli Muhammed Derviş'i 43 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile tutuklanan 20 yaşındaki Alican Kart'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, olayın tanıklarından Senegalli bir saat satıcısının bir sonraki celsede dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

DHA'da yer alan habere göre, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Erdemli ilçesinin turizm merkezi Kızkalesi'ne gelen Derviş ailesinin en küçük çocuğu Muhammed, 18 Eylül 2017'de kayboldu. Sabah Kızkalesi'nin sahil kesimindeki duşakabinde küçük çocuğun cenazesi bulundu. Yapılan otopside, 43 yerinden bıçaklandığı belirlenen çocuğun cenazesi Mersin'de toprağa verildi.

Olayın ardından cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınıp tutuklanan Alican Kart hakkında; 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Mersin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'CİNAYETİ İTİRAF ETMİŞTİ'

Önceki duruşmalarda cinayeti, "Arkadaşım, 'Çocuk sana küfür etti, ben olsam bıçaklardım' dedi. Benim aklıma girdi, bıçakladım" şeklinde verdiği ifade ile cinayeti itiraf eden tutuklu sanık Alican Kart'ın yargılanmasına bugün devam edildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, olayın görgü tanıklarından bir saat satıcısının gelecek celsede dinlenmesi talebiyle İl Göç İdaresi'ne yazı yazılmasını isteyip, duruşmayı 5 Mart'a erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da 8 havalimanında güvenlik personelleri bir günlük grevde

SONRAKİ HABER

Adalet Nöbeti’nde 3 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...