28 Eylül 2012 06:32

Bu da zorunlu imam hatip

2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasının üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen eğitimde uygulamaya giren 4+4+4 sisteminin neden olduğu karmaşa ve kaos sürüyor.Bu karmaşa ve kaostan payını alan okullardan biri de İstanbul Güngören’de bulunan ve ilçenin tek genel lisesi olan İzzet Ünver Lisesi. Lisenin 1

Bu da zorunlu imam hatip
Paylaş
Sema Barbaros

Bu karmaşa ve kaostan payını alan okullardan biri de İstanbul Güngören’de bulunan ve ilçenin tek genel lisesi olan İzzet Ünver Lisesi. Lisenin 17 derslik ek binası okul müdürü ve öğretmenlerinin bile haberi olmadan bir gecede imam hatibe dönüştürüldü. Ayrıca okul idaresinin seçmeli derslerin okul idaresi tarafından paket halinde sunulması nedeniyle, öğrenciler Peygamberin hayatı, Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgilerden oluşan paketi seçmek zorunda kalıyor

MÜDÜR VE ÖĞRETMEN BİLE BİLMİYORMUŞ!

3 bin öğrencinin öğrenim gördüğü İzzet Ünver Lisesi’nin 17 derslikten oluşan ek binası bir gecede imam hatibe dönüştürüldü. İddialara göre ek binanın imam hatibe tahsis edildiğinden okul müdürü ve öğretmenlerin bile son anda haberi olmuş. 17 Eylül Pazartesi günü okula gelen öğretmenler imam hatip lisesi tabelasıyla karşılaşmış. Bir diğer iddia ise okul müdürünün bile haberi yokken, lisenin ek binasının imam hatibe dönüştürüldüğünün camiden hutbeyle duyurulduğu, bazı sendika üyelerine ve ilçedeki bazı ailelere telefonla mesaj olarak çağrı yapıldığı yönünde.

SINIF MEVCUTLARI 60-70’İ BULDU

40 dersliği olan, fizik laboratuvarının, bilgisayar sınıflarının ve konferans salonunun olduğu ek binanın imam hatibe verilmesi sonucu öğrenciler kalabalık sınıflarda eğitim görecek. İmam hatibe kayıt yaptıran öğrenci sayısı 170 ve bu öğretim yılı için 17 derslik bu liseye verilmiş. 17 dersliğin İmam hatibe verilmesi demek yaklaşık 40 kişilik 17 sınıfın (680 öğrencinin) ders işleyecek yerinin olmaması anlamına geliyor. Okul idaresi çözümü sınıfları birleştirmede bulmuş. Lisede sınıf mevcutları 60 -70 kişiyi bulmuş durumda.

Bu dönüşümden öğretmenler de hayli şikayetçi. 3 öğretmenin yapması gereken işi tek başlarına yapmak zorunda kalıyorlar. Kalabalık sınıflarda nitelikli ders işlenemediğini söyleyen öğretmenler mevcut eğitim sisteminin sıkıntıları çözüm beklerken böyle bir dönüşümün eğitimde yıkıma neden olacağını ifade ediyor. (İstanbul/EVRENSEL)


ZORUNLU SEÇMELİ DERSLER

İzzet Ünver Lisesi’nde diğer bir sıkıntı ise seçmeli dersler konusunda yaşanıyor. Lisede öğrenciler seçmeli ders tercihlerini yaptıkları halde zorunlu olarak okul idaresinin oluşturduğu ve Peygamberin hayatı, Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler derslerinden oluşan paketi seçmek zorunda kalıyor. Okul idaresinin “öğretmeni yok, sınıf yok” gibi bahanelerle sadece bu üç derse göre ders programı oluşturması üzerine çocuğunun bu dersleri görmesini istemeyen bir veli Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) başvurarak şikayetçi oluyor. Şikayet üzerine BİMER okula dönüp şikayeti sorunca okul idaresi çareyi din derslerinin olmadığı sınıflar açmakta buluyor. Bu durumun ise din dersine girenler ve girmeyenler türünden ayrıma neden olacağı ve bu durumun ileride sorunlara yol açacağına dikkat çekiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Kara bulutları dağıtmak için

SONRAKİ HABER

Harb-İş'in itibarını yeniden kazanmak için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...