14 Ocak 2019 18:24

Venezuela, Wikipedia'ya erişimi engelledi

Türkiye'de iki yıla yakın bir süredir erişime kapatılan Wikipedia, bu kez Venezuela Başbakanı Maduro tarafından erişime engellendi.

Vikipedi logosu | Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0) | Kırmızı çarpı işareti Evrensel.net tarafından eklenmiştir.

Paylaş

İnternetteki kısıtlamaları takip eden sivil girişim kuruluşu NetBLocks, Venezuela'nın en büyük telekomünikasyon şirketi CANTV 12 Ocak itibariyle Wikipedia'ya bütün dillerde erişimi engelledi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan haber göre NetBLocks "Wikipedia ve başka hizmetlere ülkedeki 150 farklı noktadan farklı internet hizmet sağlayıcıları üzerinden 60 bin kez yapılan giriş denemeleri" ile engellemenin fark edildiğini belirtti.

İsraillli Haaretz gazetesinde yer alan haberinde, Venezuela'nın Wikipedia'yı Devlet Başkanı Nicolas Maduro yerine muhalefet lideri Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak gösteren sayfa nedeniyle engellediği bildirildi.

Venezuela'da 2018 seçimlerini kazanarak ikinci kez devlet başkanı seçilen Nicolas Maduro, 10 Ocak'ta yemin töreniyle görevine başladı. 

Maduro’nun yemin törenine Batılı devletlerin büyükelçileri katılmazken ABD ve Kanada’nın yanı sıra birçok Latin Amerika ülkesi “Maduro’yu tanımayacakları” açıklaması yaptı. Paraguay ise Venezuela ile diplomatik ilişkileri tamamen kestiğini duyurdu.  

Wikipedia'ya erişim Türkiye'de 29 Nisan 2017'de engellenmişti. Yasağa gerekçe olan içeriklerde Türkiye’nin Suriye’deki iç savaşı başlatan taraflardan biri olduğu ve terör örgütlerini desteklediği ifadeleri yer alıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

May'den milletvekillerine Brexit için 'bir kez daha düşünün' çağrısı

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz Belediyesinde toplusözleşme süreci tıkandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...