27 Eylül 2012 10:04

Buca’da 4+4+4 eğitim sistemi protesto edildi

İzmir Buca’da 4+4+4 sistemi protesto edildi. Şirinyer Tansaş önünde düzenlenen eyleme Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı başta olmak üzere Başkan Yardımcıları, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ve Kent Konseyi üyeleri, Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ve çok sayıda kişi

Buca’da 4+4+4 eğitim sistemi protesto edildi
Paylaş

İzmir Buca’da 4+4+4 sistemi protesto edildi. Şirinyer Tansaş önünde düzenlenen eyleme Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı başta olmak üzere Başkan Yardımcıları, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ve Kent Konseyi üyeleri, Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ve çok sayıda kişi ile Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen  Dursun Tezcan da katıldı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, hükümetin her alanda olduğu gibi eğitim sisteminde de yanlışlıklara imza attığını söyledi. Tatı, “Çocuklarımız bizlerin ve yarınlarımızın geleceğidir. Daha sağlıklı ve sağlam bir nesillerle geleceğe adım atmak için 66 aylık çocuklarımızın da hakkını savunuyoruz. Sözde eğitim reformu adı altında siyasi mutfakta hazırlanmış bu çarpık eğitim sistemine ‘hayır’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın amblemindeki meşalenin bilime ve özgür düşünceye ışık tutmayı, yol göstermeyi anlattığını, şimdi ise Türkiye’yi bilimden, çağdaşlıktan uzaklaştıran, laik eğitimi aşağılayan bir eğitim anlayışına sahip olunduğunu belirtti.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli mülteciler Ürdün polisiyle çatıştı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a: Hain

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...