27 Eylül 2012 09:57

Suriyeli mülteciler Ürdün polisiyle çatıştı

Kendi çadır kamplarındaki ağır yaşam koşullarına öfke duyan Suriyeli mülteciler Ürdün polisiyle çatıştı. Ürdünlü bir polis yetkilisi, yaklaşık 150 mültecinin, güvenlik görevlilerine taş attıklarını, bir çadırı yaktıklarını ve kamptan sorumlu Ürdünlü bir hayır kurumu görevlilerine ve

Suriyeli mülteciler Ürdün polisiyle çatıştı
Paylaş

Kendi çadır kamplarındaki ağır yaşam koşullarına öfke duyan Suriyeli mülteciler Ürdün polisiyle çatıştı. Ürdünlü bir polis yetkilisi, yaklaşık 150 mültecinin, güvenlik görevlilerine taş attıklarını, bir çadırı yaktıklarını ve kamptan sorumlu Ürdünlü bir hayır kurumu görevlilerine ve Faslı bir sahra hastanesine sandırdıklarını söyledi.

Dün akşam geç saatlerde gerçekleşen şiddet eyleminde 26 polis yaralandı. Resmi görevli konunun hassasiyeti nedeni ile isminin gizli kalması koşulu ile konuştu. Ürdünlü Hayır Kurumu Sözcüsü, Zayed Hammad, yaklaşık bin mültecinin protestoya katıldığını söyledi.

Suriyeli mülteci, Abu Navras, kamp koşullarının iyileştirilmesini, daha iyi yiyecek ve çocukları için eğitim talep eden protestocuları dağıtmak için polisin göz yaşartıcı bomba kullandığını söyledi. Suriye sınırına yakın Zaatari Kampı yaklaşık 32 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zabıtalar ve itfaiyeciler haklarını istedi

SONRAKİ HABER

Buca’da 4+4+4 eğitim sistemi protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...