27 Eylül 2012 09:41

'TÜİK, emekçiler için cehennem'

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünde çalışmakta olan BES üyesi sözleşmeli personel Evren Kayaş’ın işine performansı gerekçe gösterilerek son verildi.Üç yıldır bölge müdürlüğünde çalışan Kayaş, 2 gün yıllık izin ve yasal hakkı olan

'TÜİK, emekçiler için cehennem'
Paylaş

Üç yıldır bölge müdürlüğünde çalışan Kayaş, 2 gün yıllık izin ve yasal hakkı olan 7 günlük evlilik izinlerini kullandı. Fakat yasal izinlerini kullandığı süre içerisinde birlikte çalıştığı arkadaşlarından daha düşük performans gösterdiği gerekçesi ile sözleşmesi tek taraflı fesh edildi. BES İzmir Şubesi, sendika binası önünde yaptığı açıklamada, TÜİK’teki çalışma koşullarına dikkat çekerek, Kayaş’ın işten atılmasını protesto etti.

BES üyesi kamu emekçileri adına açıklama yapan Şube Başkanı Ramis Sağlam, TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğünde, keyfi uygulamaların, sistematik baskı, kişiliksizleştirme, sürgün ve işten atmaların yaşandığını belirtti. Sağlam, “Adeta bir kamu kurumunda merdiven altı atölye çalışma koşullarının nasıl oluşturulabileceğini göstermektedir” dedi.

TÜİK Bölge Teşkilatında yer alan 26 Bölge Müdürlüğü ve Merkez Teşkilatı personeli arasında sadece İzmir Bölge Müdürlüğü’nde uygulanan performans değerlendirme prosedürünün eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten Sağlam, objektif kriterlerden uzak değerlendirmelerle sendika üyesi Evren Kayaş’ın işten atıldığını belirtti.

TÜİK’te çalışan emekçilerin yeni örgütlendiklerini ve yaşadıkları sorunları çözmek için birleştiklerini belirten Sağlam, “Dava açıp yasal hakkını kullanan TÜİK’li emekçiler yıllık izinlerini dahi kullanamamaktadır” dedi. Sağlam, kurumla davalık olan Kısmet Akçasoy’un davasını çekmediği için, Kocaeli TÜİK Bölge Müdürlüğüne sürgün edildiğini, yine davasını geri çekmeyen bir üyelerine de yıllık izin hakkı kullandırılmadığını belirtti.

Sağlam, tüm kurumlarda kölelik koşullarında çalışan 4/a’lı ve 4/b’lilere çağrı yaparak “Bugün 4/c’lilerin sorunlarını hepimizin sorunu olarak görmezsek, yarın hepimiz aynı koşullarda çalışmak zorunda kalacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sıra Hacamat sempozyumlarında mı?’

SONRAKİ HABER

Van’da askeri çöplükte patlama: Bir çocuk yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...