27 Eylül 2012 09:37

‘Sıra Hacamat sempozyumlarında mı?’

 “GELENEKSEL İslam tıbbında teşhis yöntemleri”, “Kur’an ve hadis referansına sahip tıbbi bitkiler” gibi konuların işleneceği 2. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılımıyla yapılacak.Sempozyumun içeriğine tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB), t

‘Sıra Hacamat sempozyumlarında mı?’
Paylaş

 “GELENEKSEL İslam tıbbında teşhis yöntemleri”, “Kur’an ve hadis referansına sahip tıbbi bitkiler” gibi konuların işleneceği 2. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılımıyla yapılacak.

Sempozyumun içeriğine tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB), tıp alanında dinin kullanılmasına karşı “Hekimlerin bilimsellikten ödün vermeyeceğini” açıkladı. TTB Merkez Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, “kürtaj tartışmaları, hastane imamları/ din psikologları derken şimdi sıra Hacamat Sempozyumu’na mı geldi” denildi. Açıklamada, “Sağlık alanında çağ dışı uygulamaların yeri yoktur” denildi. Açıklamada, tıbbın bilimsel niteliğinin zayıflatılmasının halkın sağlığına büyük bir saldırı niteliği taşıdığına dikkat çekildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuncel’den kadın sığınma evi önergesi

SONRAKİ HABER

'TÜİK, emekçiler için cehennem'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...