10 Ocak 2019 13:21

Cemal Kaşıkçı’nın adını sokağa verdiler

Uluslararası Af Örgütü üyeleri Cemal Kaşıkçı cinayetinin 100. günü dolayısıyla Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyesi bir grup, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasının yüzüncü gününde Suudi Arabistan Başkonsolosluğu binası önünde açıklama yaptı. Daha sonra Kaşıkçının öldürülmeden önce geçtiği sokağa sembolik olarak ‘Cemal Kaşıkçı Sokağı’ adı verildi.

Grup adına açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi kampanya sorumlusu Göksu Özahıshalı, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kasım ayında Türkiye’nin Birleşmiş Milletlerden soruşturma talep edeceğini söylemiş, her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Aralık ayında Birleşmiş Milletleri de devreye sokabileceklerini belirtmişti. Uluslararası Af Örgütü Türkiye şubesi olarak 3 aydan uzun bir süre önce katledilen Kaşıkçı için BM’den soruşturma talep edilmesine yönelik çağrımızı tekrarlıyoruz” dedi (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Marmara'da sağanak bekleniyor (11 Ocak 2019)

SONRAKİ HABER

Aydın’daki Sosyal-İş üyesi otobüs şoförleri işe iade davasını kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...