10 Ocak 2019 13:16
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ocak 2019 05:53

Marmara'da sağanak bekleniyor (11 Ocak 2019)

İstanbul, Yalova ve Bursa'da kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyarıda bulundu.

Fotoğraf: Mesut Karaduman/AA

Paylaş

Marmara Bölgesi'nde sağanağın İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede yağmur ve sağanağın görülmesi, yağışların İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) olması öngörülüyor.

Güney ve güneybatı (lodos), akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, sabah saatlerinde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin edilen bölgede kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde sağanak etkisini göstermeye başladı. Vatandaşlar şemsiyeleri ile sağanaktan korunmaya çalıştı. 

MARMARA'DA LODOS ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Marmara Denizi'nde iki gündür etkili olan şiddetli lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yerli ve yabancı bandıralı 15 şilep ve tanker, hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy sahiline demirledi. 

Lodos, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Dün ava çıkamayan tekneler, bugün de denize açılamadı.

Dalgalar nedeniyle sahil dolgu alanda bazı demir parmaklıklar söküldü. Lodos nedeniyle sahilde biriken kum ve çakıllar da Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerince temizlendi.

Meteoroloji yetkilileri, lodosun etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaşları uyardı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Gezi'de Aydın Aydoğan'ı yaralayan polisler artık yargılanabilecek

SONRAKİ HABER

Cemal Kaşıkçı’nın adını sokağa verdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...