27 Eylül 2012 09:34

TTB, Galatasaray Üniversitesini kınadı

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu adına yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Ekim tarihlerinde Galatasaray Üniversitesinde yapılacak olan konferansı yerinin, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in katılımı nedeniyle rektörlük tarafından iptal edilmesine tepki gösterildi.Açıklamada “Bilimsel, çağdaş ve demokratik bir &uum

TTB, Galatasaray Üniversitesini kınadı
Paylaş

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu adına yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Ekim tarihlerinde Galatasaray Üniversitesinde yapılacak olan konferansı yerinin, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in katılımı nedeniyle rektörlük tarafından iptal edilmesine tepki gösterildi.

Açıklamada “Bilimsel, çağdaş ve demokratik bir üniversite anlayışına zarar veren bu tutum, üniversitelerde özgür düşünceye ve farklı görüşlerin tartışılmasına fırsat vermediği gibi, kadın erkek eşitliğini inşa etme sürecine de katkı sunamaz. Çağdaş ve bilimsel ilkelerden yola çıkan bir üniversitede katılımcıların siyasi görüşü etnik kimliği, ırkı gibi özellikler etiketleme ve dışlama nedeni olarak kullanılamaz. Bu tutum; aynı zamanda cinsiyet eşitliğinin inşa süreçlerine zarar vermekte; ekonomik ve politik katılım, eşitsizlik, şiddetle mücadele ve kadın-erkek eşitliğinin inşası pratiklerine dayalı somut deneyimlerini paylaşmak amacıyla bir araya gelen kadınların seslerini bastırmayı hedefleyen politikaları desteklemektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Harbiye Marşı’ndan Mehter Marşı’na

SONRAKİ HABER

Tuncel’den kadın sığınma evi önergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa