10 Ocak 2019 08:00

10 Ekim katliamı için 'Barış Meydanı'na hala yanıt yok

10 Ekim'in 39. ayında Ankara Garı önünde anma düzenleyen aileler, 'Barış Meydanı' taleplerine henüz bir yanıt verilmediğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler saldırının 39. ayında da unutulmadı. 103 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önünde bir araya gelen aileler, sendikalar ve siyasi partiler buraya karanfiller bıraktı.

10 Ekim Derneği yönetici İhsan Seylan, “39 ay önce burada 103 canımızı kaybettik. O günden beri yaralarımız taze. O günden beri kanları buradaki taşlarda duruyor. Hala evinden çıkamayan anneler var. Bugüne kadar hiçbir şekilde yüreklerimize su serpilmedi. Burayı çocuklarımızın mezarı olarak gören aileler olarak, hâlâ anıt olmayan buraya her geldiğinde acı ve hüzünle karşılaşıyoruz. Bu konudaki girişimlerimiz hep sonuçsuz kaldı, hala net bir cevap bize sunulmadı” dedi. Katliamın gerçekleştiği Ankara Garı meydanının emek, demokrasi ve barış meydanı adıyla düzenlenmesini istediklerini söyleyen Seylan, “Biz burada düşen barış bayrağını en yükseğe kaldıracağız. Onların hayallerini gerçekleştirmek için son nefesimize kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de, 10 Ekim mitingine barış ve demokrasi talepleriyle geldiklerini ama Ortsdoğu’da savaş isteyenler ve Türkiye'deki işbirlikçilerinin bir katliam gerçekleştirdiğini söyledi.

Bugüne kadar süren yargılamalarda sorumluların yargılanmadığını ifade eden Bozgeyik, Cumartesi Anneleri, Roboskili aileler gibi gerçek bir adalet için bu mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçileri belediyenin ‘taşeron’ dayatmasına karşı iş bırakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa