27 Eylül 2012 09:16

İtalyan Filmleri Haftası başlıyor

İTALYAN sinemasının seçkin örnekleri başkente konuk olmaya hazırlanıyor. Ankara İtalyan Kültür Merkezi’nin Çankaya Belediyesi iş birliği ile gerçekleştireceği Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlenecek. 1-5 Ekim tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi

İtalyan Filmleri Haftası başlıyor
Paylaş

İTALYAN sinemasının seçkin örnekleri başkente konuk olmaya hazırlanıyor. Ankara İtalyan Kültür Merkezi’nin Çankaya Belediyesi iş birliği ile gerçekleştireceği Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlenecek. 1-5 Ekim tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşecek olan etkinlikte son dönem İtalyan sinemasının dikkat çeken yapıtları başkentlilerle buluşacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da festivalin açılışında Şef Ertuğrul Korkmaz yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent, film müzikleri klasiklerinin yer aldığı bir konser verecek. Konserin ardından ilk gün uluslararası birçok film festivalinden ödülle dönen Ferzan Özpetek’in “Serseri Mayınlar” filmi seyirciyle buluşacak. Festivalde bir diğer dikkat çeken yapıt da nesiller arası ilişkileri baba oğul ilişkisi üzerinden anlatan, Venedik Film Festivali’nde Controcampo ödülünü alan Francesco Bruni’nin “Sakin Ol!” (Scialla!) filmi.
Hafta boyunca Çağdaş İtalyan sinemasının yedi seçkin örneğinin sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı etkinlikte gösterimi yapılacak diğer filmler ise; İş Adamı (Glullano Montaldo), Kriptonit (Ivan Cotroneo), Esaretten Kaçış (Carlo Mazzacurati), Gianni ve Kadınlar (Gianni di Gregorio), Ne İşim Var Benim Burada (Francesco Amato).
Ayrıca filmlerin tümü ücretsiz, orijinal dilinde veya İngilizce olarak gösterilecek ve alt yazılı olacak (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Öğretmen düşmanı bakan istifa’

SONRAKİ HABER

Balkan efsanesi Goran Bregovic Ankaralıları büyüledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...