27 Eylül 2012 07:12

Özal'ın mezarında inceleme

Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın mezarı, ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında açılacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan başkanlığındaki bir heyet, Turgut Özal’ın mezarında incelemelerde bulunuyor.8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kesin ölüm sebebinin bulunması için soruşt

Özal'ın mezarında inceleme
Paylaş


8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kesin ölüm sebebinin bulunması için soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özal'ın mezarının açılarak inceleme yapılmasına karar vermişti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, mezarın açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazmıştı.

Özal’ın Topkapı’daki Anıt Mezarı’na gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan başkanlığındaki bir heyet, mezarda incelemelerde bulunuyor. Adli Tıp Kurumu, Özal’ın saç ve kemik örneklerinden kesin ölüm sebebine ilişkin inceleme yapacak. Anıt Mezar'ın bugün açılıp açılmayacağı yönünde ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Soruşturma, 2010'da Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılmıştı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘60-66 aylık çocukların can güvenliği için ne yaptınız?’

SONRAKİ HABER

BMC’de ücretsiz izin tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...