27 Eylül 2012 07:08

‘60-66 aylık çocukların can güvenliği için ne yaptınız?’

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, “Bayrampaşa Mustafa Itri İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 5.5 yaşındaki Eren B.’nin, bir 3.sınıf öğrencisinden dayak yemesine ve ağır darbe almasına yol açan vahim olayda, durumu ailesinden gizleyen okul müdürü göreve devam ede

‘60-66 aylık çocukların can güvenliği için ne yaptınız?’
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, “Bayrampaşa Mustafa Itri İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 5.5 yaşındaki Eren B.’nin, bir 3.sınıf öğrencisinden dayak yemesine ve ağır darbe almasına yol açan vahim olayda, durumu ailesinden gizleyen okul müdürü göreve devam edecek midir?​” diye sordu.

Serter, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

“İstanbul Sarıgazi ilçesinde puanı yetmediği için Anadolu ve meslek Liselerine yerleşemeyen 100 kadar öğrencinin istekleri dışında imam hatip liselerine yerleştirilmeleri konusunda bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Çoğu Alevi olan bu ailelerin çocuklarını imam hatip liselerinde okumaya zorlamayı inanç özgürlüğü ile nasıl bağdaştırıyorsunuz?
Bayrampaşa Mustafa Itri İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 5.5 yaşındaki Eren B.’nin, bir 3.sınıf öğrencisinden dayak yemesine ve ağır darbe almasına yol açan vahim olayda, durumu ailesinden gizleyen okul müdürü göreve devam edecek midir?
60-66 aylık çocukları ilkokula alırken, onların can güvenliği konusunda Milli Eğitim Bakanı olarak bir sorumluluk hissettiniz mi? Bu konuda hangi önlemleri aldınız?
Kartal Zekeriya Güçer İlköğretim Okulunda, ilkokul, ortaokul, imam hatip okulu ve anaokulunun aynı okulda eğitim gördüğü doğru mudur?
Bu okulda imam hatip okulu öğrencilerinin diğer öğrencileri ‘Kolları ve başları açık olduğu için cehennemde yanmakla’ tehdit etmelerini nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Nuçe TV’nin yayını durduruldu

SONRAKİ HABER

Özal'ın mezarında inceleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...