09 Ocak 2019 06:48

Mersin’de aşırı yağış yol çökmesine neden oldu

Mersin’in Tarsus ilçesinde devam eden aşırı yağışlar 3 mahalleyi birbirine bağlayan karayolunun bir bölümünün çökmesine neden oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye’nin dört bir yanında etkili olan kara kış şartları nedeniyle yaşanan aşırı yağış Mersin Tarsus ilçesinde de kendi gösterdi. Birkaç gündür aralıksız devam eden yağış nedeni ile Hacıhamzalı, Çevreli ve Sıraköy gibi çevre mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun Karadirlik Mahallesi mevkisinde çökme meydana geldi.

Sıraköy Mahalle Muhtarı Gürsel Polat, Tarsus ilçe merkezinden Hacıhamzalı Mahallesi’ne giden grup yolunun yağışlar nedeniyle çöktüğünü belirterek, “Daha önce çökmeler yaşandı. Burası heyelan bölgesidir. Bölgede tarım arazisi sahipleri geniş çaplı tahribat yaptı.
Yukarılardan gelen su, tahliye büzlerinin kapalı olması nedeni ile yapılan dolgunun içine gidiyor. Bunun neticesinde de çökme oldu. Hacıhamzalı, Çevreli, Sıraköy, Büyük Kösebalcı, Küçük Kösebalcı mahallesi öğrenci servisleri bu güzergahı kullanıyor.
Çökme nedeni ile şu anda bu yol kullanılamıyor. Zaten şu anda yoldan yaya geçme imkanı da kalmadı. Her halükarda burada büyük bir tehlike var. Yağışlar nedeniyle bu yolun yapılma imkanı da yok” dedi. (Tarsus/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Canlı yayında gözaltına alınan Palu ailesiyle ilgili yayın yasağı

SONRAKİ HABER

Efeler Belediye Başkanı Özakcan CHP’den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...