27 Eylül 2012 15:39

'İmralı ile görüşmeler yine olabilir'

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada Oslo sürecine değindi ve "İmralı ile ilgili görüşmeler yine olabilir" dedi.Oslo müzakerelerinin "iletişimdeki samimiyetsizlik" nedeniyle kesildiğini söyleyen Erdoğan, CHP’den de sorunun çözümü için herhangi bir &o

'İmralı ile görüşmeler yine olabilir'
Paylaş

Oslo müzakerelerinin "iletişimdeki samimiyetsizlik" nedeniyle kesildiğini söyleyen Erdoğan, CHP’den de sorunun çözümü için herhangi bir öneri gelmediğini kaydetti.

BDP'nin "Çözüm için AKP ve CHP'yle bir araya gelelim" çağrısına "Bu konularda BDP'nin bu çağrısını ne denli değerlendiririz, kaale alırız o ayrı bir konu" diyen Erdoğan "Şu anda üç ayı aştık. Hala CHP'den bizim o talebimize bir cevap gelmedi. Çünkü o gün açıkladıkları o maddeler kesinlikle bir çözüm önerisi değildi. Onlar tamamen teşhisti, tespitti. O tespitleri zaten herkes yapıyor. Bilinen şeylerdi" dedi.

'MECLİS AÇILINCA HAREKETE GEÇECEĞİZ'

O günden sonra konuyla ilgili bir adım atılmadığını kaydeden Erdoğan, Meclis açılınca harekete geçeceklerini söyledi ve şöyle devam etti: ''İşte biz kendilerine çağrıyı zaten ayrıca 'Ne oldu Hani ekipleri çalıştıracaktık' diyeceğiz. Meclisin açılmasıyla birlikte bunu kendilerine söyleyeceğiz ve 'gelin, hep beraber haydi bakalım bu taşın altına elimizi koyalım, müşterek olarak arkadaşlar başlasın çalışmaya, ne gerekiyorsa bunu yapalım.' Ha bu arada İmralı'yla ilgili görüşmeler yine olabilir. Çünkü farklı farklı şeyler uyduruluyor. Mesela kampanyalardan bir tanesi 'İmralı öldü, öldürüldü'. Bu tür şeyler var. Geçenlerde kardeşinin oraya gitmesini istedik. Dedik ki, 'Eğer kabul ediyorsa kardeşi oraya gitsin.' Sonunda kabul edildi ve gitti. Görüştü geldi. Şimdi Demirtaş'ın açıklaması zaten buradan kaynaklanıyor.''

'ÖCALAN AVUKATLARINI KENDİSİ DE KABUL ETMİYOR, BİZ DE UYGUN GÖRMÜYORUZ' '

'Avukatlarını kendisi mi kabul etmiyor '' sorusuna Erdoğan, ''Avukatlarını kendisi de kabul etmiyor, zaman zaman bizim de uygun görmediğimiz dönemler oldu. Çünkü dışarıya çok yanlış şekilde görüşmeleri onlar manipüle ederek taşıdılar. Bu tabii bizim bu süreci yani oradan istifade eder değil tam aksine çok daha zarar görür hale getirdi'' yanıtını verdi. ''Demirtaş'ın açıklaması derken, yani oradan bir mesaj geldi o doğrultuda bir açıklama yaptı diyorsunuz'' denilmesi üzerine Erdoğan, ''Sizin söylediğiniz evet. Zannediyorum o onları biraz rahatlatmış herhalde. Çünkü onlara gelen haberler yani öldü, öldürüldü filan şeyi, tamamen spekülasyondu, tamamen dağla alakalı bir haber olduğunu söylediler filan. Biz de Adalet Bakanımıza 'hemen görüştürün, gitsin aile görüşsün' dedik.'' (HABER MERKEZİ)


'PKK ALAN HAKİMİYETİNİ BAŞARAMADI'

Erdoğan son dönemde süregelen operasyonlara da değindi. PKK'nin alan hakimiyeti sağlama çabalarının başarıya ulaşamadığını söyleyen Erdoğan, "Şöyle bir durumla bir defa baş başayız. Daha önce bireysel hedefler belirlemişti terör örgütü. Şimdiyse bir alan hakimiyeti tesis etmenin gayreti içerisinde. Şemdinli'deki deneme dikkat ederseniz buydu. Fakat Şemdinli'de bu alan hakimiyetine yönelik attığı adımda başarılı olamadı. Orada başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere, polisimiz hep birlikte böyle bir onların gayretini boşa çıkardılar, boşa çıkarmanın yanında da çok ciddi zayiat vererek oradan defoldular, yani inlerine adeta girildi, öyle bir durum söz konusu oldu. Bunu artık diğer yerlerde teşebbüs etme cüretine dahi giremediler, çünkü oradan aldıkları ders çok ağırdı'' diye konuştu.


BAHÇELİ'DEN 'HEZEYAN'

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın 'Gerekirse İmralı'yla görüşülebir' sözlerini eleştirdi.

Bahçeli şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan kanın ve vahşetin sorumlusu olan İmralı canisiyle yeniden görüleşebileceğini, Adalet Bakanı da bebek katilinin sözde çözüm sürecine dâhil edilebileceğini vurgun yemişçesine dile getirmişlerdir. Terörle mücadele eden kahramanları dört duvar arasına hapseden ve hukukun başına çuval geçiren AKP zihniyetinin, İmralı'dan hala medet umması affedilmez bir hezeyandır. Silivri hapishanesinde mücadeleyi mahkûm, İmralı'da müzakereyi meşrulaştıran bu seviyesizlik dünya durdukça nefret ve öfkeyle anılacaktır."

ÖNCEKİ HABER

Başbakan: Doğalgaza zam geliyor

SONRAKİ HABER

ABD’de İran’la Suriye’yi konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...