27 Eylül 2012 03:10

Başbakan: Doğalgaza zam geliyor

Kanal 7 Televizyonu’nun canlı yayınında gündeme dair gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kışa girerken doğalgaza zam yapılacağını söyledi.Akaryakıtta zammın normal zamanda piyasa tarafından belirlendiğini aktaran Erdoğan, “Fakat biz 2009 yılından itibaren yani şu an yaptığımız zam türü bir zammı yapma

Başbakan: Doğalgaza zam geliyor
Paylaş

Akaryakıtta zammın normal zamanda piyasa tarafından belirlendiğini aktaran Erdoğan, “Fakat biz 2009 yılından itibaren yani şu an yaptığımız zam türü bir zammı yapmadık. Şu andaki zam dengelerle alakalı bir zam olmuştur. Özellikle doğalgaz noktasında sabırlı gittik fakat dünyadaki akaryakıta gelen zamlar sebebiyle doğalgaz buradan tabii ciddi etkileniyor. Biz tabii doğalgaza da mecburen zammı yapmak durumundayız. Bu zam yapılmadığı takdirde siz bunları hazineden ödüyorsunuz. Bu işte sizi komşu ülkelerde zamanında müdahale yapılmadığı göz önüne alındığında işte bu duruma getirmiştir. Biz de aynı duruma düşmek istemiyoruz. Biz diyoruz ki her şeyi planlı bir şekilde yapalım. Paramızın gücünü korurken, vatandaşımızın alım gücünü artıralım. Hiçbir zaman da vatandaşımız enflasyon baskısı altında kalmasın. Geçmişten bugüne baktığımızda vatandaşımızın alım gücü nerededir. Geri mi gidiyor, ileri mi gidiyor, baktığımızda ileri gittiğini görüyoruz” diye konuştu.

Erdoğan doğalgaza getirilecek zam oranının ciddi olmadığını öne sürerken "Bazı sıkıntılara merhem olsun diye atılmış bir adım" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Medyanın objektivizm yalanı ve kitlelerin iradesi

SONRAKİ HABER

'İmralı ile görüşmeler yine olabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...