Eyüpsultan Devlet Hastanesi bahçesindeki istinat duvarı çöktü

Eyüpsultan Devlet Hastanesinin bahçesinde bulunan istinat duvarı yıkıldı, hastalar başka hastanelere gönderildi, bölgede bulunan iki bina boşaltıldı.

08 Ocak 2019 08:57
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ocak 2019 16:38
Paylaş

Eyüpsultan Devlet Hastanesinin arka bahçesindeki istinat duvarının çökmesinin ardından risk altında bulunan 2 binadan 24 daire tahliye edildi. Tahliye edilen hastane ile ilgili görgü tanıkları konuştu.

Çökme nedeniyle hastanenin elektriği kesildi, hastalar ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Bu sırada acil servisin önüne çıkan hastane başhekimi Hasan Kahraman vatandaşlara, "Okmeydanı ya da Taksim'e gidebilirsiniz. Şu an hizmet veremeyeceğiz geçici olarak. Lütfen burada beklemeyin" dedi. Dışarıda bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kahraman, "Geçici, kısa süreliğine boşaltmadır. En kısa sürede hizmet devam edecektir, merak etmeyin. Bütün hastalarımızı tahliye ettik. Yaralılarımız yok. İyiyiz şu anda. Enkazda sorun yok. Tedbirleri aldık o kadar. Yaralımız filan yok yani. Hastalarımızın tahliyesiyle ilgili planlamamızı yaptık. İlgili hastanelere gönderdik. Yaklaşık 10 yoğun bakım hastası, yaklaşık 20 tane palyatif bakım hastasını tahliye ettik. O hastaları da bizim hemşirelerimiz gittikleri yerde takip edecekler" dedi. 

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

DHA'ya konuşan görgü tanıklarından Davut Sınırtaş, "Çökme gerçekleştiği sırada biz metro çalışması için çakıl dökülüyor zannettik. Gürültü geldi. Ev sallandı. Duvar yıkıldığı zaman binadaydım. Çöktüğü zaman bize seslendiler boşaltın evi diye, biz de boşalttık. Evi mühürlediler, binayı boşalttılar komple, ailemi komşulara götürdüm. 10 gün içerisinde biteceğini söylediler. Çökme gerçekleşirken biz hala daha metro çalışması olduğu için çakıl döküyorlar zannettik. Meğerse duvar çökmüş. Gürültü geldi ev hafiften sallandı. Bina sağlam olduğu için hasar vermedi. 'Kalacak yerleri varsa gitsinler, kalacak yeri olmayanlar biz yardım edeceğiz' dediler. Telefon numaralarımızı aldılar, yardım edecekler" dedi.

Karşı binada oturan bir diğer görgü tanığı ise "İnsanlar mağdur şu anda, soğuk hava, evler mühürlendi. Kimseyi bir yere yerleştiren olmadı, herkes tanıdığına ya da akrabasına gitti. Yeğenim oturuyor bu binada, o bana gelecek, öğlen on iki gibi tahliye ettiler. İnsanlar evlerine giremedi daha korkudan. Bildiğim kadarıyla iki bina, 24 daire tahliye edildi" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ulaşıma kar engeli (8 Ocak 2019)

SONRAKİ HABER

Tutuklu CHP PM Üyesi Eren Erdem'in babası Hasan Erdem işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa