07 Ocak 2019 15:37

Sabahattin Kudret Aksal Yazın Ödülü bu yıl şiir dalında verilecek

Sabahattin Kudret Aksal adına düzenlenen 'Sabahattin Kudret Aksal Yazın Ödülü' bu yıl şiir dalında verilecek.

Masa görseli: Pixabay | Sabahattin Kudret Aksal Yazılar, Yanıtlar kitap kapağı | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Sabahattin Kudret Aksal adına, ailesi tarafından düzenlenen “Sabahattin Kudret Aksal Yazın Ödülü” bu yıl şiir dalında verilecek. Yarışmaya, 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında bir yayınevi tarafından yayımlanmış şiir kitapları başvurabilecek. Dosya ya da yazarınca özel olarak bastırılmış kitaplar değerlendirmeye alınmayacak.

Eray Canberk, Egemen Berköz, Abdülkadir Budak, Adil İzci, Turgay Kantürk, Gonca Özmen ve Selçuk Bütün’den oluşan seçici kurul, ödülü en çok iki yapıt arasında paylaştırabilecek. Ayrıca, seçici kurul, yalnızca bir yapıta gerekçesini belirterek “Seçici Kurul Özel Ödülü” verebilecek. Bu ödül için başvurmuş olma koşulu aranmayacak.

Yazar ödüle kendisi başvurabileceği gibi, bilgisi ve izni olması kaydıyla, kitabını yayımlayan yayınevi tarafından da aday gösterilebilir. Ödüle başvurusu yapılacak kitapların, 31 Ocak’a kadar 8 kopya olarak, ödüle katılmak istendiğine ilişkin imzalı bir belge ve iletişim bilgileri ile birlikte “Bağdat Caddesi Ateş Apartmanı No:102-12 Fenerbahçe 34726 İstanbul” adresine gönderilmesi gerekiyor. Ödüller, Aksal’ın doğum yıl dönümü olan 25 Nisan tarihinde sahiplerine takdim edilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Film Yönetmenleri: Sinemanın önünü açmak devlet politikası olmalı

SONRAKİ HABER

Ayhan Bilgen: The CHP and Good Party must take the HDP electorate into account

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...