26 Eylül 2012 13:38

'Kılıçdaroğlu halkı hiçe saydı' dedi, istifa etti

Hatay ili Antakya merkez ilçeye bağlı Yeşilpınar Belediyesinin Belediye Başkanı Malik Kılıç, partisi CHP’den istifa etti.Dört bin nüfuslu Yeşilpınar beldesinde Belediye Başkanı Malik Kılıç, belediyenin yeni hizmet binasının açılışına davet ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu’nun Hatay’a gelmesi

'Kılıçdaroğlu halkı hiçe saydı' dedi, istifa etti
Paylaş
Nihat Akgöl / M. Fazıl Karasu

Dört bin nüfuslu Yeşilpınar beldesinde Belediye Başkanı Malik Kılıç, belediyenin yeni hizmet binasının açılışına davet ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu’nun Hatay’a gelmesine ve programda olmasına rağmen açılışa katılmamış olmasından dolayı istifa ettiğini söyledi.

‘PROGRAMDA VARDI AMA GELMEDİ’

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Malik Kılıç, hizmet binasının açılışı için program yaptıklarını, binlerce Yeşilpınar, çevre belde ve köy halkının, açılış için hazır beklediğini ama CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açılışa gelmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun açılışa katılmaması, Hatay’da farklı yorumlara neden oldu. CHP’nin Hatay milletvekillerinin, Kılıçdaroğlu’nun açılışa katılımını engellediği konuşulurken, vekiller ise yaptıkları açıklamalarla bu iddiaları yalanladı. Vekiller, CHP İl Başkanlığının program yaptığını ve kendilerinin programdan haberdar olmadıklarını öne sürdü.

CHP’Lİ VEKİLLER Mİ ENGELLEDİ?

Kentte konuşulan diğer bir iddia ise, Yeşilpınar Belediyesinin “Barışa Çığlık” festivaline CHP’nin yanı sıra, iç ve dış politikada savaşa hayır diyen sol-sosyalist partileri de çağırmasından CHP’nin rahatsızlık duyması oldu.

Kılıçdaroğlu’nun Yeşilpınar’a, gelmemesi için Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Hasan Akgöl’ün her türlü entrikayı çevirdiklerini iddia eden Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın da Kılıçdaroğlu’nun katıldığı başka bir etkinlikte uzun konuşmacı listesi hazırlayarak, Yeşilpınar’daki açılışa katılmasını engellediğini savundu.

‘KENDİ HALKINI HİÇE SAYDI’

Halkın uzun süre bekletildiğini ve önceden ilan edilen programa uyulmadığını hatırlatan Kılıç, “Ben kendi halkını hiçe sayan bu kişilerin bulunduğu zeminde siyaset yapmaktan hicap duyuyorum. Başta halkıma ve kendime karşı duyduğum saygı gereği CHP’den istifa ediyorum” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Suphi Mirioğlu ise yaptığı görüşmeler sonrasında Kılıçdaroğlu’nun gelişinin milletvekilleri tarafından engellendiği yönünde bilgiler aldığını aktardı. Mirioğlu da Kılıçdaroğlu’ya tepki gösterdi.

VEKİLLER YANIT VERDİ

CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu ise Malik Kılıç’ın iddialarına yanıt verdi.

Hatay’da bir basın toplantısı düzenleyen vekiller,  Kılıçdaroğlu’nun programının CHP Hatay İl Başkanlığı inisiyatifinde geliştiğini belirterek, Kılıçdaroğlu’nun Yeşilpınar’a gelişini engellemediklerini söyledi.
(Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türk istihbaratı Suriyeli muhaliflere silah veriyor’

SONRAKİ HABER

Ağla sazım ağlanacak zamandır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...