26 Eylül 2012 12:56

İkinci öğretimlerin de harcı kaldırılsın

KOCAELİ Üniversitesi öğrencileri hükümetin birinci öğretim ve açık öğretimlerden alınan harç paralarını kaldırırken, İkinci öğretim öğrencilerinden alınan harçları kaldırmamasını protesto etmek için eylem yapacak.. 27 eylül Perşembe günü (bugün) Umuttepe Kampüsünde yapılacak eyl

İkinci öğretimlerin de harcı kaldırılsın
Paylaş

“Özellikle hükümetin parasız eğitim propagandası yaparken sadece birinci öğretim harçlarını kaldırması öğrenciler arasında da bir adaletsizlik hissi uyandırdı” diyen Murat Arslan bu adaletsizliğin ortadan kalkması, sözde değil gerçek anlamda parasız eğitim ve gerçekten demokratik bir üniversite için eylemi örgütlediğini söyledi.

SINIF AYRIMI YAPILIYOR

İnşaat Mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisi Efe Batır birinci öğretim ile ikinci öğretim arasında sınıf ayrımı yapıldığını söyleyerek “En azından ikinci öğretim harçlarını birinci öğretim harçlarının fiyatlarına düşürseler.” dedi. Elektrik mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisi Metin Kılıç ise durumun kesinlikle bir adaletsizlik olduğunu vurgulayarak, “Başbakan açıklama da yaptı. İkinci öğretim öğrencileri özel okuyormuş diyorlar. Yani durumu iyi olmayan bir öğrenci ikinci öğretim okuyamayacak mı?​” diye sordu. Harç adaletsizliğinin son bulması gerektiğine inandığını ifade eden  Kılıç “Bunun için gerekeni yapacağım, gerekirse eylemlere de katılacağım”diye konuştu.

HERKESİN HARCI KALKMALI

Birinci öğretimlerde okuyanların da durumdan rahatsız olduğunu dile getiren Makine Mühendisliği 2. Sınıf 1. Öğretim Öğrencisi Murat Bayram “Harçlar kaldırılacaksa herkesin harcı kalkmalı. Ben kendi arkadaşlarımdan biliyorum 1500 liraya yakın harç ödüyorlar. Parasız eğitimse herkes için parasız eğitim olmalı”diyor. Elektronik Haberleşme Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Çılga Korkmaz devlet okulunda olmasına rağmen özel okul öğrencisi kadar para harcadığından yakınarak, “Parasız eğitim diyoruz ama ben bir mühendislik fakültesi öğrencisi olarak bin 500 lira harç ödüyorum. Şimdi okulun ilk haftası benim kitaplar almam gerekiyor. Bu kitaplar 33 lira 40 lira 60 lira. KYK’ya başvurdum sekiz yüz küsuruncu yedeğim. Buraya İstanbul’dan servis ile geliyorum. Servis ücreti de var sonuçta. İstanbul’da evime yakın bir özel okula gitseydim buna yakın para harcayacaktım” diye konuştu.

Jeofizik Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi Barış Kutlu ikinci öğretim harçlarının kaldırılmamasından yana olduğunu söyleyerek, “Sonuçta buraya gelirken 2. öğretim tercih eden bunu bilerek tercih yapıyor. Kaldırılmasın indirime gidilsin olabilirdi ama kesinlikle kaldırılmamasından yanayım. Sonuçta bu sefer de birinci öğretimler isyan edecek niye biz daha yüksek puan yapıp girdik diye yine karışıklık çıkar. O yüzden kaldırılmaması bir süre tepki toplar sonra unutulup gider” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kitap eskicileri festivalde buluşuyor

SONRAKİ HABER

‘Türk istihbaratı Suriyeli muhaliflere silah veriyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...