26 Eylül 2012 12:30

Bırakın tedaviyi nefes alacak yer yok!

ENTEGRE Sağlık Tesisleri Projesi kapsamında Etlik İhtisas Hastanesi’nin yıkılmasıyla birlikte binlerce hasta Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın etmeye başladı.Ankara Tabip Odası’nın aylık gazetesi Hekim Postası’nın haberine göre Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nin poliklinik bölüm&uu

Bırakın tedaviyi nefes alacak yer yok!
Paylaş

Ankara Tabip Odası’nın aylık gazetesi Hekim Postası’nın haberine göre Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nin poliklinik bölümüne günde en az 4 bin hasta başvuruyor. Hastaların yakınlarıyla birlikte en az 12 bin kişinin hastaneye giriş çıkış yaptığı belirtiliyor. Acil servislerde ise nefes alacak yer kalmıyor.
Geçen yıl bu zamanlar Dışkapı Hastanesi’nin acil servisine başvuran hasta sayısı 600-700 iken, bu yıl 1200’ü geçerek acil servislerde izdiham yaşanıyor. Poliklinik bölümlerinde de durum farklı değil.
54 polikliniği bulunan Dışkapı Hastanesi’nde, her poliklinikte gün boyu tek bir hekim görev yapıyor. Polikliniklere başvuran hasta sayısı ise 100’ün altına inmiyor. On hemşirenin görev yaptığı kan alma ünitesinde ise günde 1600’den fazla kişinin kanı alınıyor. Yetkililer, doktorların hastalarını bitirmeden mesailerini bitiremediklerine dikkat çekerken, “Bir hekime bugün 100 hasta muayene edeceksiniz demek hoş değil, ne kadar verimli olabilirler ki?​” diyor. Bunca kaosun yaşandığı hastanede, hasta ve doktorlar arasında yaşanan tartışmalar da tuz biber oluyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yurtlarda yer ve yemek için eylem

SONRAKİ HABER

Öğretmen öğrencisi tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...