07 Ocak 2019 07:42
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ocak 2019 09:35

Binali Yıldırım İstanbul’u Endüstri 4.0’e benzetti

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İstanbul’un en büyük sorununun ulaşım ve trafik olduğunu öğrendiğini söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kimi gazete ve televizyonların, genel yayın yönetmenleri ve temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı.

BİNALİ YILDIRIM: KAMPANYA BOYUNCA İSTANBUL DIŞINDAKİ KONULARDA ÇOK FAZLA MESAİ HARCAMAYACAĞIM

Yıldırım yerel seçimlere ilişkin konuştu. “31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz. Ülkemiz kazansın istiyoruz” dedi. Yerel seçimlerin, genel seçim havasına dönüştürülmesinin İstanbul'a yapılabilecek bir iyilik olmayacağını iddia eden Yıldırım, “İstanbul'un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR ZAMAN KAMUOYU ARAŞTIRMALARINA GÖRE KAMPANYA YAPMADIM’

Binali Yıldırım, "Kaybetmek için kimse yola çıkmaz.  Kazanacağım. Kamuoyu araştırmaları mutlaka yapılıyor. 15'inci seçimime giriyorum hiçbir zaman kamuoyu araştırmalarına göre kampanya yapmadım. Bu dönemde de yapmayı düşünmüyorum. 31 Mart akşamı sandıktan çıkan, en doğru anket olacaktır. Onu bekleyip göreceğiz. 'Yüzde şu kadar alacağım' demeyi oy verecek insanların iradesine saygısızlık olarak görürüm" dedi.

‘GEÇEN ÇEYREK ASRIN HER TÜRLÜ SEVABIYLA, GÜNAHIYLA SORUMLUSU BİZİZ’

Binali Yıldırım, İstanbul yerel yönetiminde 25 yıllık bir geçmişlerinin olduğunu belirterek, “27 Mart 1994 Recep Tayyip Erdoğan. O zaman AK Parti yoktu ama AK Parti İstanbul hareketiyle başladı. Dolayısıyla geçen çeyrek asrın her türlü sevabıyla, günahıyla sorumlusu biziz. Bunu, herkesin bilmesini istiyoruz. Şimdi 31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin belki bir 25 yıl daha sürecek yeni bir dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz. Bu, yeni dönemin ilk durağı Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü 2023'tür” diye konuştu.

‘İSTANBUL’DA EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM’

Vatandaşlara, “İstanbul’da ‘sorun nedir’ diye sordurdum” diyen Binali Yıldırım, cevabın ulaşım ve trafik olduğunu söyledi.

“Şu ana kadar İstanbul'da büyükşehir adına yarışacak belli iki aday var. Bunlardan bir tanesi CHP ve Millet İttifakı adına Ekrem İmamoğlu, birisi de Cumhur İttifakı adına benim” hatırlatmasını yapan Yıldırım, “Arkadaşımıza da telefon ettim, başarılar diledim, tebrik ettim. Benim arzum 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul ölçeğinde, İstanbul merkezli, İstanbulluların sorunları, beklentileri ve geleceğini konuşacağımız bir seçim olması” dedi.

Yıldırım gazetecilere, “Her türlü sorunuzu cevaplamaya amadeyim. Her şeyi sorabilirsiniz. İsterseniz ayakkabı numaramı da sorun. Kaç yaşında olduğumu sorun. Kaç torunum olduğunu sorun. Hobilerimi, korkularımı sorun. Ne sorarsanız sorun, hiçbir sınırlama yok. Ama daha çok İstanbul'u sorun” dedi.

Orhan Veli’nin İstanbul’u Dinliyorum şiirinden alıntı yapan Yıldırım, “İstanbul'u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil. Gözlerimiz açık İstanbul'u dinleyeceğiz, kulaklarımız delik İstanbul'u dinleyeceğiz. İstanbul'un gören gözü, işiten kulağı, düşünen aklı ve hisseden kalbi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM: UBER, TEKNOLOJİNİN BİZE GETİRDİĞİ BİR KONFOR'

Binali Yıldırım, Uber ile ilgili bir soruya cevap verdi. Yıldırım cevabında "Taksiler şehrimizin aynasıdır. Taksicilerin gözden geçirilmesi lazım. Eğitim, standartlar, güvenlik yönleriyle yapılması gereken çok işler var. Uber, teknolojinin bize getirdiği bir konfor. Bunu da yok sayamayız. Buralarda düzenleme lazım. Bunları yapacağız, sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

'PROJELERİ DAHA SONRA KONUŞACAĞIZ’

Binali Yıldırım İstanbul’u, Endüstri 4.0’ e benzetti.

“İstanbul 4.0’ün içinde neler var, bunları zaman içerisinde konuşacağız, değerlendireceğiz” diyen Yıldırım projeleri hakkında bilgi vermedi.

 (AA)

ÖNCEKİ HABER

Maraş’ta istinat duvarı çöktü: 1 kişi enkaz altında kalmaktan kurtuldu

SONRAKİ HABER

Japon milyarder, "en çok retweet edilen" olabilmek için servet harcadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...