07 Ocak 2019 05:45
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ocak 2019 13:05

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'a ait askeri bir noktaya hava saldırısı düzenledi.

Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AA

Paylaş

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde Hamas’a ait bir noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail’e ait savaş uçağı, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesinde Hamas’a ait askeri noktaya saldırı gerçekleştirdi.

Dün gece saatlerinde İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’den Askalan sahiline atılan bir roketin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından havada imha edildiği belirtilmişti. Söz konusu roket saldırısını ise Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.

HAMAS SINIRLARIN İDARESİNİ TESLİM ALDI

Öte yandan Gazze’de Hamas’ın elinde tuttuğu İçişleri Bakanlığı, Filistin yönetimi tarafından çekilme kararı alınan Refah sınır kapılarında yönetimi yeniden ele aldı. Mahmud Abbas’a bağlı Ramallah’taki Filistin yönetimi, dün akşam, Gazze’nin dış dünyaya açılan kapılarındaki yönetimin görevlerini bırakması ve geri çekilmesi kararı alındığını açıklamıştı.

Gazze’deki birçok Filistinli grup alınan kararın kabul edilemez olduğunu ve var olan bölünmüşlüğü daha da güçlendireceği yorumunu yaptı.

HAMAS’TAN FETİH’E TEPKİ

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu karar, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze’de uyguladığı yaptırımlar ile Gazze’yi aşamalı şekilde vatandan ayırma girişimlerinin tamamlanması bağlamında alındı” dedi.

Kararın, “Yüzyılın Anlaşması” projesinin maddelerinin uygulaması, İsrail meselesinin sonlandırılması için ABD ve İsrail’in planları doğrultusunda hareket edilmesi anlamına geldiğini savunan Berhum, “Filistin yönetiminin bu yeni kararı, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı anlaşmasının maddelerinin uygulanması kapsamında Gazze sınır kapılarının teslim edilmesi ve alınmasını denetleyen Mısır’ın çabalarına yönelik bir darbedir” diye konuştu.

NETANYAHU’NUN KATAR FONLARININ GAZZE'YE TRANSFERİNİ DURDURDUĞU İDDİA EDİLDİ

Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Katar'ın Gazze Şeridi'nde çalışanların maaşlarının ödenmesi için gönderdiği fonların transferinin durdurulması talimatı verdi.

İsrail'de yayın yapan Kanal 20 televizyonunda yer alan haberde, Netanyahu'nun kararının, "İsrail'in güneyinde tırmanan son olaylar ve Gazze'den roket atılması" gerekçe gösterilerek alındığı belirtildi. İsrail tarafından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hamas ile İsrail arasında Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması amacıyla yapılan dolaylı görüşmeler çerçevesinde Katar, Gazze Şeridi'nde çalışanların maaşlarının ödenmesi ve fakir ailelere yardım amacıyla ayda 15 milyon dolar ödeme yapıyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta işçi minibüsüyle öğrenci servisi çarpıştı: 3 ölü 10 yaralı

SONRAKİ HABER

Gabon Hükümeti: Darbe girişimi püskürtüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...