26 Eylül 2012 12:26

Davalık karikatüre beraat

KARİKATÜRİST Ayhan Kiraz’ın  Sitesinde yayımlanan “Hak hukuk derdi olmayan çevre, Çaycuma Eğitim Sen’le uğraşıp duruyor!” başlıklı karikatürü beraat etti. Mazlum Der Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz’ün, “dini değerleri aşağıladığı” gerekçesiyle Ayhan Kiraz hakkında Çay

Davalık karikatüre beraat
Paylaş

KARİKATÜRİST Ayhan Kiraz’ın  Sitesinde yayımlanan “Hak hukuk derdi olmayan çevre, Çaycuma Eğitim Sen’le uğraşıp duruyor!” başlıklı karikatürü beraat etti. Mazlum Der Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz’ün, “dini değerleri aşağıladığı” gerekçesiyle Ayhan Kiraz hakkında Çaycuma Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla açılan dava Çaycuma Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Karikatürist Ayhan Kiraz ve karikatürü ilk duruşmada, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.
Beraat kararının ardından Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinde bir basın açıklaması yapıldı. Çaycuma Sanat Sitesi Editörü Mevlüt Kırnapçı ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ile birlikte açıklama yapan Karikatürist Ayhan Kiraz, dini siyasete alet edenleri tasvir amacıyla karikatürü çizdiğini ifade ederek; “Eğitim Sen gibi bir sendikayı karikatür çizerek savunmak benim görevim değil. Ancak benim eleştirim yaşanan süreçte, Eğitim Sen’e ilgisiz kurumların suçlamalarda bulunması olmuştur. Asıl muhatap Milli Eğitim Müdürlüğüyken ve Eğitim Sen’in dile getirdiği sorunda yasal usulsüzlük ortadayken, Eğitim Sen dini değerlere karşı çıkıyormuş gibi basın açıklaması yapanlaraydı. Davaya konu olan karikatürüm de dini değerleri kendi siyasal ve ekonomik çıkarlarına malzeme eden kişilerin simgesidir. Yargının verdiği karar sanatım adına beni sevindirdi” dedi.
Çaycuma Sanat Editörü Mevlüt Kırnapçı, Çaycuma Sanat’ın, kurulduğu günden bu yana sorumlu yayıncılık ilkelerinden ödün vermediğini belirterek, “Yaşanan toplumsal olaylara yaklaşımımız hiçbir zaman tarafları mağdur eder biçimde olmamıştır. Bu karikatürün yargılamaya muhatap olması bizi üzdüyse de sonuç gerçeği saptama açısından yararlı olmuştur” dedi.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ise, eğitim sisteminin dinselleştirilmesine sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Yaptığımız açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve çağırmıştık.  Bu konuda müdürlük yerine alakasız kurumların açıklamalarıyla karşılaştık. Keşke Ayhan Kiraz hakkında işlem başlatan savcılık sendikamızın dile getirdiği ve okullarda gerginliklere neden olan usulsüzlüklerle ilgili bir işlem başlatmış olsaydı” dedi.
Daha önce Diva-Sen Temsilcisinin hedef gösterdiğini hatırlatan Akyol, “Hedef göstermeye  devam ediliyorum. 16 Temmuz tarihinde Çaycuma Müftülüğünce aylık olarak düzenlenen din görevlileri toplantısında benim fotoğrafımın sinevizyon aracılığıyla salonda bulunan imamlara gösterildiği bilgisi sendikamıza geldi. Müftülüğe ait bir iç etkinlikte benim fotoğrafım ne niyetle gösteriliyor? Konunun takipçisi olacağız”dedi. (Çaycuma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dinçer’e 4+4+4’ün sorunlarıyla ilgili sorular

SONRAKİ HABER

Yurtlarda yer ve yemek için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...