26 Eylül 2012 12:25

Dinçer’e 4+4+4’ün sorunlarıyla ilgili sorular

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel yeterli altyapı çalışmaları yapılmadan ve okulların fiziki durumu göz önünde bulundurulmadan hayata geçirilen 4+4+4 uygulamasının, beraberinde getirdiği ağır sorunlar hakkında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması için soru önergesi verdiHükümetin,

Dinçer’e 4+4+4’ün sorunlarıyla ilgili sorular
Paylaş

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel yeterli altyapı çalışmaları yapılmadan ve okulların fiziki durumu göz önünde bulundurulmadan hayata geçirilen 4+4+4 uygulamasının, beraberinde getirdiği ağır sorunlar hakkında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması için soru önergesi verdi
Hükümetin, bilim insanlarının, sendika ve meslek örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen,  yangından mal kaçırır gibi gündeme getirdiği 4+4+4 kademeli eğitim dayatması nedeniyle, 2012-2013 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını belirten Tüzel, “Türkiye’de uzunca bir süredir okullar, tıpkı piyasada faaliyet gösteren “şirketler” gibi, kâr-zarar hesabıyla yönetilmektedir.
Öte yandan, sürekli değiştirilen eğitim müfredatıyla eğitimde her açıdan tekçi, ırkçı, her aşamada dinsel ve cins ayrımcı öğeler biçim değiştirerek varlığını sürdürmektedir. Başta felsefe dersi olmak üzere, pek çok derste dini referansların belirgin bir şekilde artması, zorunlu din dersine ek olarak getirilen seçmeli din dersleri ile bir AKP’li Milletvekilinin ifade ettiği gibi, tüm okullar fiilen “imam hatip okulları”na dönüştürülmektedir” dedi.
Yeterli altyapı çalışmaları yapılmadan ve okulların fiziki durumu göz önünde bulundurulmadan hayata geçirilen 4+4+4 uygulamasının, beraberinde getirdiği ağır sorunlar ile ülke gündemini meşgul etmeye devam ettiği hatırlatan Tüzel, “Son iki yıl içinde okullardaki fiziki altyapı sorunları nedeniyle başta 2011 yılında İstanbul’da ilkokula başladığı gün üzerine lavabonun düşmesi sonucu kaybettiğimiz Efe Boz olmak üzere, toplam 15 çocuk yaşamını yitirmiştir. Okula başlama yaşının erkene çekilmesi nedeniyle 60-72 aylık çocuklar ciddi kaza tehdidi ile karşı karşıyadır” dedi. (HABER MERKEZİ)


BAKANA SORULAR

1-Okullara özellikle tadilat, bakım onarım gibi işler için yazın yasa çıktıktan sonra ödenek gönderildi mi?
2-Bakanlığınız verilerine göre, 29 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 68 bin öğretmen, okulların açılmasına sayılı günler kala norm fazlası durumuna düşürülmüştür. Yine Bakanlığınızın açıklamasına göre en az 138 bin öğretmen açığı bulunmasına rağmen, 68 bin öğretmen neden norm fazlası olmuştur?
3- 2012-2013 eğitim öğretim yılı başı itibariyle Türkiye’de genel olarak öğretmen ve derslik açığı ne kadardır? Bakanlık olarak derslik ve öğretmen açığını nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?
4- Seçmeli derslerin seçimi sırasında velilerden yoğun bir şekilde, öğretmen yokluğu gibi nedenlerle Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeye zorlandığı şikayetleri gelmektedir. Seçmeli derslerin seçim sürecinde hangi dersler, ne oranda tercih edilmiştir? Hangi ders kaç okulda, kaç öğrenci tarafından seçilmiştir? İllere göre dağılımı nasıldır?
5- Eğitim fakültelerinde bugüne kadar kürsüsü olmayan, Kürtçe, Hz. Muhammed’in Hayatı gibi derlere girecek “öğretmenler” nasıl belirlenmiştir? Bu öğretmenler için bakanlık tarafından pedagojik formasyon aranmamakta mıdır? 

ÖNCEKİ HABER

‘5.5 yaşındaki çocuğa’ okulda dayak iddiası

SONRAKİ HABER

Davalık karikatüre beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...