06 Ocak 2019 10:18

CHP'li Ağbaba fotoğraf paylaştı: Parti etkinliğinde memura not aldırdı

CHP'li Veli Ağbaba, AKP Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye halk toplantısında İŞKUR memurunun eşlik etmesini gündeme taşıdı.

Fotoğraf: CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin parti binasındaki halk toplantısına ait fotoğrafı paylaşarak “Devletin memuru AKP Milletvekilinin memuru olmuş. Parti binasında vekilin notlarını almış” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin 4 Ocak 2018 tarihinde AKP Malatya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği “Halk Günü”nde çekilen bir fotoğrafı basınla paylaştı.

İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’nde Şef olarak çalışan Veysel Derindağ isimli kişinin Tüfenkçi'ye eşlik etmesi ve iş taleplerini not aldığının fotoğraflara yansıdığını belirten Ağbaba, devlet memurunun mesai saatleri içinde AKP İl Binasına gidip, milletvekilinin yanında, onun yönlendirdiği kişilerin notlarını almasının skandal olduğunu dile getirdi.

'KAMU KURUMLARI AKP'NİN EMRİNE GİRMİŞ DURUMDA'

Ağbaba, “Son 16 yıldır kamu kurumları AKP’nin emrine girmiş durumda. Valiler, kaymakamlar, daire müdürleri AKP’nin neferi gibi çalışıyor. Karşımızda sadece bir parti değil devlet var. Malatya’da ki örnek ne ilk ne son. Sadece kamuoyuna yansıması itibariyle önem taşıyor. Devletin memurlarını parti memuru yapan anlayışı şiddetle kınıyoruz. İşsizler arasında bile AKP’li-AKP’li olmayan şeklinde ayrım yapmak, işsizleri ayrıştırmak ayıptır. Kabul edilemez” dedi.

İŞKUR PERSONELİ MESAİ SAATİNDE AKP BİNASINDA NE YAPIYOR?

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Ağbaba, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a "Partilerin halk gününe İŞKUR Personeli görevlendirmesi için il müdürlüklerine emir mi verdiniz?​” diye sordu.

Kamu personellerinin siyasi partilerin çalışmalarına katılmasının ne zamandan beri serbest bırakıldığını soran Ağbaba, Türkiye genelinde AKP’nin halk günlerine İŞKUR’dan personel görevlendirilmesi yapılıp yapılmadığına sorusuna da yanıt istedi. Ağbaba'nın bakana yönelttiği diğer sorular ise şöyle:

  • Malatya’da yaşanılan örnek Bakanlığınız bilgisi dahilinde mi gerçekleştirilmiştir?
  • Bakanlığınız tarafından AKP Milletvekillerinin notlarının alınması için memur görevlendirilmesiyle ilgili, il müdürlüklerine talimat verilmiş midir?
  • Bundan önceki halk günlerine de memur görevlendirmesi yapılmış mıdır?
  • Bakanlığınız bilgisinde değil ise konuyla ilgili bir işlem başlatılması düşünülmekte midir?
  • AKP İl Binasına personel gönderilirken İŞKUR Malatya İl Müdürü hangi gerekçeyle izin vermiştir? (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ay keşifleri tarihi

SONRAKİ HABER

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'dan kadınlara özür ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...