06 Ocak 2019 09:36

Berat Albayrak'ın dava açtığı Eren Erdem'e 18 bin TL para cezası

CHP’nin tutuklu PM Üyesi Eren Erdem’e Bakan Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine açılan dava sonucu 18 bin TL para cezası verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP’nin tutuklu PM Üyesi Eren Erdem’e Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine açılan dava sonuçlandı. CHP Eski Milletvekili Barış Yarkadaş’ın, Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre, Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı. Eren, bu yüzden 18 bin TL ödeyecek. 

Öte yandan 192 gündür Silivri'de tutuklu olan CHP eski Milletvekili Eren Erdem'in duruşması pazartesi günü saat 10.00'da İstanbul Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek. 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 kişi "şüpheli" sıfatıyla  yer alıyor. Erdem'in "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" ve "Göreve ilişkin sırrın açıklanması", "Gizliliğin ihlali"  suçlarından 22 yıla kadar hapsi talep edilirken, Karşı gazetesinin eski çalışanı 8 şüpheli hakkında da değişik oranlarda hapis cezası isteniyor. Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 3 şüphelinin "Silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 15'er yıla kadar hapsi istenen iddianamede bu 3 şüphelinin etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılması  talep ediliyor. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da beklenen kar yağdı (7 Ocak 2019)

SONRAKİ HABER

HDP'den yerel seçimlerde Kürt partileriyle ittifak kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa