26 Eylül 2012 11:57

KESK: Mücadeleye devam

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul, Ankara ve Bolu’da yaptıkları açıklama ve oturma eylemleri ile KESK’lilere yönelik operasyonları protesto etti.Eylem ve açıklamalarda AKP Hükümetine tepki sloganlara yansırken, tutuklu sendikacıların bir an önce serbest bırakılması talep edildi.4 EKİMDE DURUŞM

KESK: Mücadeleye devam
Paylaş

Eylem ve açıklamalarda AKP Hükümetine tepki sloganlara yansırken, tutuklu sendikacıların bir an önce serbest bırakılması talep edildi.

4 EKİMDE DURUŞMA VAR

İstanbul ve Ankara’da tutuklu KESK’li kadınların 4 Ekimdeki duruşmasına duyarlılık çağrısı yapıldı. Mersin’de de İHD ve BDP tarafından düzenlenen iki ayrı açıklamada ise geçtiğimiz günlerde Mersin’de gerçekleşen ‘KCK’ operasyonlarına tepki vardı.

TAKSİM’DE OTURMA EYLEMİ

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri dün akşam Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Enerji Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, DİSK Genel İş İstanbul Konut İşçilere Şube Başkanı Nebile Irmak ve Fransa Sendikalar Kurulu Yöneticisi Marie Christine Mao da katıldı.

‘ÇETİN SINAVLARDAN GEÇTİK’

Tutuklu sendikacıların fotoğraflarının taşındığı eylemde, basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydoğdu okudu.

KESK’e yönelik sindirme politikalarının yeni olmadığını ifade eden Aydoğdu, şunları söyledi: “Kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefiyle onlarca yıldır sürdürdüğümüz mücadelemizde zorlu süreçlerden, çetin sınavlardan geçtik. Demokratik haklarımız kullanılarak gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkinliklerimize tahammül edemeyenler copla, gaz bombalarıyla direnişlerimize saldırdı. Ancak KESK yasaklara karşı daima ayakta olacak. Buradan tutsak arkadaşlarımıza selam gönderiyoruz. Bizlere her zaman güç veren kararlılığınız ve inancınızla, bizimlesiniz.”

‘TARİHİMİZ, MÜCADELE TARİHİ’

Daha sonra söz alan KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise KESK tarihinin mücadele tarihi olduğunu belirterek, siyasal iktidarların baskı politikalarına boğun eğmeyeceklerini söyledi. Özgen, “Sokakta verdiğimiz mücadeleden korktuklarını biliyoruz. Ses çıkarmaya devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


Mersin merkezli olmak üzere geçtiğimiz gün gerçekleşen KCK operasyonlarına, Mersin İHD ve BDP’den tepki geldi. Operasyonda çeşitli illerden 50’ye yakın kişi gözaltına alınırken, sadece Mersin’de 35 kişi gözaltına alındı.

Şube başkanlarının da aralarında olduğu göz altılara karşı şube binasında açıklama yapan İHD üyeleri, operasyona tepki gösterdi. Açıklamayı Şube Sekreteri Temim Salmanoğlu okudu. Salmanoğlu, operasyonlarla “Biz biliyoruz ki İHD Mersin Şubesinden Pozantı Cezaevindeki o insanlık dışı muamelelerin deşifre edilmesinin, ‘Roboski’yi unutmadık unutturmayacağız’ platformunun içinde yer almanın eylem ve etkinliklerine katılmanın intikamı alınıyor” dedi.

BDP Mersin İl Örgütünün düzenlediği oturma eylemine ise çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve yurttaşın yanı sıra BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Kürkçü, AKP Hükümetinin bu baskılarına asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. Kürkçü’den sonra BDP Mersin İl Örgütünün açıklaması okundu. Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapıldı. (Mersin/EVRENSEL)


‘MUHALİFLER SUSTURULMAK İSTENİYOR’

KESK Ankara Şubeler Platformu, Mersin’de gözaltına alınan KESK üyelerine dikkat çekmek için oturma eylemi yaptı.

Eylemde konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya, hükümetin kendisine muhalif olan tüm kesimleri baskı altına almaya, susturmaya çalıştığını belirtti. KESK’e yönelik saldırıların nedeninin bu olduğunu söyleyen Kaya, “Sendikal faaliyetlerimiz yasa dışıymış gibi gösterilerek demokrasi ve hukuk kavramları bir kez daha ayaklar altına alınmıştır” dedi.  

Mersin’de KESK Genel Meclis Üyesi Sinan Muşlu, Eğitim Sen Mersin Şube Kadın Sekreteri Aynur Şahin ve Tüm Bel Sen Üyesi Erdal Sarıkaya’nın gözaltına alındığını aktaran Kaya, tutuklu olan tüm arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Kaya ayrıca 4 Ekimde KESK’li kadın tutuklular için görülecek olan davaya kitlesel olarak katılacaklarını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)


4 EKİMDE ANKARA’DAYIZ

Bolu’da da KESK Bolu Şubeler Platformu üyeleri de kent merkezinde yaptıkları açıklama ile 4 Ekimdeki duruşmaya duyarlılık çağrısı yaptı ve süren operasyonların bir an önce son bulmasını istedi. Açıklamayı KESK Bolu Dönem Sözcüsü Serdar Koçyiğit okudu. 69 KESK üyesinin cezaevinde tutulduğunu hatırlatan Koçyiğit, “Tutuklu arkadaşlarımız emekçilerin ve halkın insanca yaşayabileceği bir ücret ve çalışma koşulları, parasız nitelikli ve ulaşılabilir bir eğitim ve sağlık sistemi, bu topraklarda barışın bir an önce tesis edilmesi, herkes için adalet ve demokrasi talep ettikleri için cezaevine atılmışlardır” dedi. Koçyiğit, 4 Ekimde davayı takip etmek için Ankara’da olacaklarını söyledi. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samaras da genel grevle tanıştı

SONRAKİ HABER

Ekonomi politik konferansı bugün başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa