05 Ocak 2019 15:37
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ocak 2019 11:39

Bursa'da kanalizasyonda çalışırken zehirlenen 2 işçi defnedildi

Bursa’da sondaj sırasında girdikleri kanalizasyon borusundaki gazdan zehirlenerek yaşamını yitiren işçiler Adana'da defnedildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Bursa’da sondaj sırasında su tahliye motorundan çıkan gazdan yaşamını yitiren 2 işçi Adana’da defnedildi.

Nilüfer ilçesi 100. Yıl Mahallesi İzmir Yolu Caddesi'nde önceki gün sondaj çalışması için yaklaşık 1 metre çapındaki borunun içine girdikten sonra yağmur suyunu tahliye eden motordan çıkan gazdan etkilenen 6 işçiden yaşamını yitiren Yasin (18) ve ağabeyi Atilla Balandi (22), Adana’daki Buruk Mezarlığına getirildi.

Cenaze töreninde Yasin Balandi’nin 20 gün önce doğum yapan eşi Adile Balandi, gözyaşlarını tutamadı. 

Olayda gazdan etkilendikten sonra kurtarılan Musa Balandi de kardeşlerinin cenazesinde gözyaşlarını tutamadı. Kılınan cenaze namazının ardından iki kardeş toprağa verildi.

Nilüfer ilçesindeki 100. Yıl Mahallesi İzmir Yolu Caddesi’nde sondaj çalışması için yaklaşık 1 metre çapındaki borunun içine giren 6 işçi, yağmur suyunu tahliye eden motordan çıkan gazdan etkilenmişti. Ekiplerin çalışmasıyla işçiler Yasin ve Musa Balandi ile Mehmet Ali Ege, İbrahim Orçan ve Mehmet Aydın borudan çıkarılarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış, Yasin Balandi kurtarılamamıştı.

KARDEŞİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLDÜ

Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu sıkıştığı borudan çıkarılan diğer İşçi Atilla Balandi’nin de hayatını kaybettiği belirlenmişti. Atilla Balandi'nin olay sırasında dışarıda olduğu, kardeşi Yasin Balandi'yi kurtarmak isterken zehirlendiği belirtildi. (Adana/AA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da bir kadın çocuğunu terk etmek zorunda bırakıldı

SONRAKİ HABER

Ahmet Altan'ın avukatı Ergin Cinmen’den Yeni Şafak'a tekzip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...