05 Ocak 2019 15:02
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ocak 2019 09:24

Bursa’da bir kadın çocuğunu terk etmek zorunda bırakıldı

Bursa’da yaşayan bir kadın yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle cebine ‘Tek Çarem buydu’ notu bıraktığı 3 yaşındaki çocuğunu terk etmek zorunda kaldı.

Fotoğraf: Jin News

Paylaş

Hükümet ekonomiye ilişkin pembe tablolar çizerken ülke insanın getirildiği durumu gözler önüne seren çarpıcı bir olay yaşandı. Bursa'da daha 3 yaşında olan Hamza isimli bir çocuk, annesi tarafından ekonomik nedenlerden dolayı bir alışveriş merkezinde terk edilmek zorunda kaldı.

Jin News’e yer alan habere göre; olay, dün Osmangazi ilçesindeki bir AVM’de yaşandı. Bir anne 3 yaşındaki oğlunu saat 15.30 sıralarında bir AVM’nin oyun parkına getirdi. Çocuğun bir süre sonra ağlaması üzerine yanına güvenlik görevlileri geldi.

Bir süre anneyi arayan güvenlik görevlileri, çocuğun cebinde bir not buldu. Güvenlik görevlileri okudukları notta “Çok zor durumdayım, çocuğa bakacak durumum yok. Tek çarem buydu, bir başıma bu kadar yapabildim. Kendime bakamıyorum, bu konuda çocuğumu da pişman etmek istemiyorum Çocuğun adı Hamza, annesinin Gamze” ifadelerinin yazılı olduğunu gördü.

Annesi tarafından terk edilmek zorunda kalındığı anlaşılan küçük çocuk haber verilen polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuğun annesini bulmak için çalışma başlatıldı. Ekipler Gamze Nur E.'nin, Osmangazi ilçesinde bir otelde konakladığı bilgisine ulaştı. Burada gözaltına alınan Gamze Nur E., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Çok zor durumda olduğu ve geçinemediği için üzülerek böyle bir şey yaptığını söyleyen Gamze Nur E., sevk edildiği adliyede, savcılık tarafından da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İçkili mekanlarda garson olarak çalıştığı öğrenilen Gamze Nur E.'nin, yaklaşık 1 yıl önce de oğlu Hamza'yı, Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdiği ancak daha sonra pişman olarak geri aldığı bildirildi. Çocuk, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Sırameşeler Çocuk Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de sokak kedisi işkenceyle öldürüldü

SONRAKİ HABER

Bursa'da kanalizasyonda çalışırken zehirlenen 2 işçi defnedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...