26 Eylül 2012 10:48

BDP’li Tuncel yurt dışı yasağına itiraz etti

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in Avukatı Ercan Kanar, Tuncel’e verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezası ve yurt dışına çıkma yasağının kaldırılması için itiraz dilekçesini bugün mahkemeye sundu.Tuncel’e 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 yıl 9 ay hapis cezası ve yurt dışına çıkma yasağı verilmişti. Avukat Kanar, 8 y

BDP’li Tuncel yurt dışı yasağına itiraz etti
Paylaş

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in Avukatı Ercan Kanar, Tuncel’e verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezası ve yurt dışına çıkma yasağının kaldırılması için itiraz dilekçesini bugün mahkemeye sundu.

Tuncel’e 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 yıl 9 ay hapis cezası ve yurt dışına çıkma yasağı verilmişti. Avukat Kanar, 8 yıl 9 aylık cezanın temyizi için Yargıtaya, yurt dışı yasağının kaldırılması için de bir üst mahkeme olan 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.

Mahkemeye verilen 4 sayfalık dilekçede, “Yasama dokunulmazlığı kapsamında olan yasama faaliyetlerini engelleyen, yasama dokunulmazlığına ilişkin Anayasa hukukundaki ilkelere ve siyaset bilimindeki etik ilkelere aykırı, antidemokratik bir karar olduğundan yurt dışına çıkma yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILMALI’

Ercan Kanar, dilekçelerinde, Tuncel’in hâlâ yasama dokunulmazlığının devam ettiğine ve bunun ancak Meclis kararıyla kaldırılabileceğine vurgu yaptıklarını söyledi. Kesin bir hüküm olmadığını ve masumiyet karinesinin dikkate alınmasını istediklerini belirten Kanar, yasama dokunulmazlığı çerçevesinde milletvekilinin parlamenterlik görevini her yerde, yurt içinde ve dışında serbestçe yapılabilmesi gerektiğini, bu kararın yasama dokunulmazlığına saldırı olduğunu kaydetti.

Kanar, Tuncel’in Sosyalist Enternasyonal başta olmak üzere uluslararası 4 komitede yer aldığını, bu çalışmaları için yüz defa yurt dışına çıktığını ve hiçbir kaçma eğilimi göstermediğini de hatırlattı.

‘AYRIMCI BİR KARAR’

Kanar, Tuncel’in tahliye olup yasama dokunulmazlığı aldığında başsavcının, ‘Milletvekili olduğu için kaçması düşünülemez’ dediğini ancak şimdi yurt dışına çıkma yasağı verildiğini belirterek, “Bu karar ayrımcı bir karar” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Nükleer denizaltılar tehlike saçıyor

SONRAKİ HABER

Bozkırın tezenesi, bozkırın kalbine uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa