08 Nisan 2011 09:08

Öcalan’dan son şans değerlendirmesi

PKK Lideri Abdullah Öcalan, demokratik anayasal  bir çözüm olmaması durumunda kendiliğinden bir savaş başlayacağını ifade ederek, seçime giderken, demokratik anayasa için son şansın iyi kullanılmasını istedi.Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı haftalık olağan görüşmesindeki açıklamaları Fırat H

Öcalan’dan son şans değerlendirmesi
Paylaş

Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı haftalık olağan görüşmesindeki açıklamaları Fırat Haber Ajansı (ANF) tarafından yayınlandı.

62. doğum günü vesilesiyle yapılan etkinlikleri de değerlendiren Öcalan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden BDP PM Üyesi Vakkas Dalkılıç için de baş sağlığı dileğinde bulundu. Öcalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlerin çözüm çadırları önünde kıldığı cuma namazlarına “Dine bölücülük sokuluyor” şeklinde tepki göstermesini eleştirerek, “Halk inancını kendi ana diliyle yaşamak istiyor, inancını, ibadetini Kürtçe yerine getirmek istiyor. Bu gayet normal bir durumdur” dedi. Demokratik Çözüm Çadırları eyleminin önemli olduğunu söyleyen Öcalan, şiddet ortamına prim verilmemesini de istedi.

Türk halkına da seslenen Öcalan, Kürt sorununda anayasal bir çözüm istediklerini belirtti. Devlete de seslenen Öcalan, “Yürütülen görüşmelerin tarihi sonuçları olabilir. Bu değerlendirilmelidir. Demokratik anayasal çözüme şans verilmelidir. Çünkü bu onların da son şansıdır. Bu yönde irade gösterilmesi, demokratik geleceğin inşası demektir. Demokratik anayasal çözüm gelişmezse kendiliğinden topyekün savaş dönemi başlar. Kızılca kıyamet kopar. O zaman sözün bittiği zamandır” değerlendirmesinde bulundu.

Yaptığı görüşmelerin ateşkese yönelik görüşmeler olmadığını söyleyen Öcalan, yaptığı görüşmelerin demokratik anayasal çözüm görüşmeleri olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri tülbent yaktı

SONRAKİ HABER

Gelincik, linç girişimi üzerine evini terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...