04 Ocak 2019 11:47
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ocak 2019 15:10

Şule İdil Dere dosyası 5. kez bilirkişiye gönderildi

Hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin davada 5. kez bilirkişi raporu istendi. (Fotoğraf: Arşiv)

 Fotoğraf: İsa Almaçayır/DHA

Paylaş

İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin görülen davada, sanıkların kusurlarının bulunup bulunmadığının tespiti için 5. kez bilirkişi raporu istendi.

İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Saffet Altındağ, Kamil Celal Yıldırım, Ergun Ata ve avukatları ile Şule İdil Dere’nin babası Berdan Dere ve annesi Nesrin Aslan ile avukatları katıldı.

Raporlar arasında çelişki bulunduğunu söyleyen hakim, kovuşturma aşamasında alınan bilirkişi raporunun hüküm kurmaya elverişli nitelikte görülmediğini belirtti.

Mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma İSTAÇ A.Ş. arasındaki hukuki ilişkinin ne olduğu, çalışma sahasında iş güvenliğine ilişkin tedbirlerin alınıp alınmadığı, sanıkların kusurlarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için 5. kez bilirkişi raporu alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Alınan birinci ve ikinci bilirkişi raporunda, sanıkların “asli ve tali kusurlu olduğu”, Şule İdil Dere’nin “kusuru olmadığı” belirtilirken, üçüncü ve dördüncü bilirkişi raporunda ise sanıklar “asli ve tam kusurlu”, Şule İdil Dere ise yine “kusursuz” bulunmuştu.

DERE AİLESİ: İBB'DEN KİMİN YARGILANACAĞINA 'YUKARIDAN GELEN TALİMAT'LA KARAR VERDİLER!

Şule İdil Dere'nin ailesi davanın ardından açıklama yayınladı. Göz göre göre can aldılar, İBB'den kimin yargılanacağına "yukarıdan gelen talimat"la karar verdiler diyen Dere ailesi açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Bugün yapılan duruşmada bugüne kadar adaletin engellenmesi ve geciktirilmesi üzerine itirazlarımızda ne kadar haklı olduğumuz, bir kez daha sanık anlatımıyla kanıtlandı. İBB çalışanı sanık Kamil Celal Yıldırım asli kusurlu yetkili amirlerinin Büyükşehir Belediye Müfettişi Erhan Aydın’na “yukarıdan gelen talimat” doğrultusunda yargıdan kaçırıldığını mahkeme huzurunda ikrar etti.

Kamil Celal Yıldırım ifadesinde; “Biz idari aşamada İBB Müfettişine ifade vermek için gittiğimizde elimizdeki belgeleri ibraz etmek istedik. O ise bize yukarıdan talimatın bu şekilde geldiğini, kendimizi mahkemede aklamamız gerektiğini söyledi. En zayıf halka olduğumuz için hakkımızda dava açıldığını düşünüyorum” dedi.

Sanık Kamil Celal Yıldırım bu sözleriyle İBB üst yönetiminden gelen talimatlar doğrultusunda Ön İnceleme Raporu düzenlendiğini ve asli kusurlu İBB Üst Düzey Yöneticilerinin yargıdan kaçırıldığını açık bir şekilde dile getirdi.

Mahkeme dosyada birbirini tamamlayan ve doğrulayan 4 bilirkişi raporu bulunmasına rağmen dosyanın İTÜ görevli üç A Sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip inşaat mühendisi öğretim üyesi ile bir trafik kazalarına ilişkin uzmanlık alanına sahip bilirkişi olmak üzere 4 kişilik bilirkişi heyetine gönderilmesine ve sonraki duruşmanın 10 Nisan 2019 Çarşamba günü saat: 10:00'da yapılmasına karar verdi." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okul inşaatında çalışan bekçi sobadan zehirlenerek yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Karadeniz’de, ‘İmar Barışı’ başvuruları 800 bini aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...