26 Eylül 2012 09:45

İtfaiyeci ve zabıtalar haklarını istedi

TÜM BEL-SEN İzmir 1 ve 2 No’lu şubeleri yaptıkları açıklamada, itfaiye ve zabıta çalışanlarının çalışma koşulları ve ücret eşitsizliğine dair taleplerini dile getirdiler.Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül, herkesin ko

İtfaiyeci ve zabıtalar haklarını istedi
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül, herkesin koşarak kaçtığı herhangi bir yangın olayında veya her türlü doğal afette yurttaşların can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden canları pahasına görev yapan itfaiye emekçilerine hak ettikleri değerin verilmediğini belirtti.

Gül, çalışma ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşen zabıta ve itfaiye emekçilerinin uzun sürelerle ve gece gündüz demeden görev yaptıklarını buna rağmen emeklerinin çok altında maaş aldıklarını belirtti. Sorunların bir kısmının yasa ve yönetmeliklerden bir kısmı ise her yerelin kendi özgülünden kaynaklandığını belirten Gül, 27 Eylülde merkezi olarak Ankara’da yapılacak eyleme çağrı yaptı.

İtfaiye emekçileri adına konuşan Ayşe Uzdemir, ülkedeki bütün itfaiye teşkilatları için ortak standardın belirlenmesini istediklerini belirtti. Uzdemir, itfaiye personeline yönelik görevde yükselme sınavlarının yıllardır yapılmadığını ve belediye itfaiye amirliği görevlerinin başkan tarafından vekaleten yapıldığını hatırlatarak, bu durumun iş barışını bozan bir uygulama olduğunu söyledi.

Zabıta çalışanları adına konuşan Özcan Gözcü de, zabıta memurlarına yıpranma hakkının tanınmasını ve fiili hizmet zammından yararlanmalarının sağlanmasını istediklerini belirtti. Gözcü, çalışma görev yerlerinin belediye başkanın keyfi tutumuna göre değiştirilmemesini bunun yasalara ve yönetmeliklere uygun olması gerektiğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal İş: Mutabakat Ali Cengiz oyunudur

SONRAKİ HABER

KESK-AR: Türkiye ekonomisinin bağımlılığı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...