18 Şubat 2019 03:25
Son Güncellenme Tarihi: 18 Şubat 2019 03:27

2019 NBA All-Star'da LeBron'un takımı kazandı, Durant MVP oldu

NBA 2019 All-Star maçında LeBron James'in takımı Giannis Antetokounmpo'nun takımını 178-164 yenerken Kevin Durant maçın yıldızıydı.

All Star maçında takımları oluşturan LeBron James (solda) ve Giannis Antetokoumpo (sağda) | Fotoğraf: Peter Zay/AA

Paylaş

ABD'nin Charlotte kentinde düzenlenen 2019 NBA All-Star hafta sonunda LeBron James'in takımı, Giannis Antetokoumpo'nun takımını 178-164 yendi.

Maçta bir ara 20 sayı geriye düşen LeBron'un takımında Kevin Durant, 31 sayı 7 ribauntla sahanın yıldızı oldu ve MVP (En değerli oyuncu) ödülünü kazandı. Rakip takımda ise Giannis Antetokounmpo'nun 23'te 17 isabetle kaydettiği 38 sayı galibiyet için yeterli olmadı.

Charlotte Spectrum Center'da oynanan maça Giannis'in takımı hızlı başladı ve ilk çeyreği 53-37 önde geçti. Damian Lillard, Ben Simmons, Klay Thompson, Bradley Beal gibi isimlerin yer aldığı ikinci beşiyle oyuna yeniden tutunan LeBron'un takımı, üçüncü çeyrekte 50-36 üstünlük kurarak son periyoda 1 sayı farkla önde girdi. Son bölümde Kevin Durant'in performansıyla üstünlüğünü koruyan ekip, 14 sayı farkla sahadan galip ayrıldı.

LeBron'un takımında Klay Thompson 20, LeBron James 19, Kawhi Leonard 19, Damian Lillard 18 sayı kaydetti.

Giannis'in takımında ise Paul George ve Khris Middleton 20'şer sayı attı.

LeBron James'in takımında Kevin Durant, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, James Harden, Anthony Davis, Klay Thompson, Damian Lillard, Ben Simmons, LaMarcus Aldridge, Karl-Anthony Towns, Bradley Beal, Dwyane Wade yer aldı.

Giannis Antetokounmpo'nun takımında ise Stephen Curry, Joel Embiid, Paul George, Kemba Walker, Khris Middleton, Nikola Jokic, Russell Westbrook, Blake Griffin, D'Angelo Russell, Nikola Vucevic, Kyle Lowry, Dirk Nowitzki bulundu.

Victor Oladipo, sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemedi ve yerini D'Angelo Russell'a bıraktı.

Jokic, Simmons, Middleton, Russell ve Vucevic ilk kez All-Star heyecanı yaşadı.

WADE VE NOWITZKI'YE ÖZEL YER

NBA bu yıl, kariyerlerindeki son sezonlarını geçiren Miami Heat'ten Dwyane Wade ve Dallas Mavericks'ten Dirk Nowitzki'ye All-Star'da özel bir yer açtı.

Wade, 10 dakikada 7 sayı 2 ribaunt 4 asistle oynarken Nowitzki ise 4 dakikada 3'te 3 üçlük isabetiyle 9 sayı attı.

KOÇLAR MALONE VE BUDENHOLZER

Karşılaşmada LeBron James'in takımının başantrenörlüğünü Denver Nuggets'ı çalıştıran Mike Malone yaptı.

Giannis Antetokounmpo'nun takımında ise başantrenörlüğü, Milwaukee Bucks'ın başında bulunan Mike Budenholzer üstlendi.

2018 ALL-STAR'DA NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl LeBron James, toplamda 2 milyon 638 bin 294 oy aldı ve 2 milyon 530 bin 211 oy alan Yunan yıldız Antetokounmpo’yu geride bıraktı. Stephen Curry ise 2 milyon 379 bin 494 oyla takım arkadaşı Kevin Durant’in (2 milyon 238 bin 406 oy) önünde yer aldı.

All-Star maçını James'in takımı 148-145 kazanırken, 29 sayı 10 ribauntla oynayan James, MVP seçildi.

OYLAMA SÜRECİ

Oylama sürecinde ilk beşlerin belirlenmesinde taraftarların vereceği oyların yüzde 50, NBA oyuncuları ve gazetecilerin vereceği oyların ise yüzde 25’er etkisi oldu.

"YÜKSELEN YILDIZLAR" SAHADA

All-Star'da genç yıldız adaylarının sahne aldığı ABD ve Dünya karmaları maçı cuma günü yapıldı ve ABD karması sahadan 161-144 galip ayrıldı. Cumartesi gecesi ise yetenek yarışmaları gerçekleştirildi.

Ligde ilk iki yılını geçiren yıldız adaylarını karşı karşıya getiren ABD-Dünya karması maçında, ABD 161-144 kazandı. Los Angeles Lakers'tan Kyle Kuzma 35 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu ve maçın en değerli oyuncusu seçildi. ABD'de Jayson Tatum 30 sayı kaydederken Trae Young, 25 sayı 7 ribaunt 10 asistle mücadele etti.

Dünya karmasında ise Ben Simmons'ın 28 sayılık performansı yeterli olmadı. 15 dakika süre alan Cedi Osman, 2 sayı 3 ribaunt 4 asist 2 top çalma üretti.

ÜÇ SAYI ŞAMPİYONU JOE HARRIS, SMAÇ KRALI HAMIDOU DIALLO

Cumartesiyi pazara bağlayan saatlerde ise yetenek, 3 sayı ve smaç yarışmaları gerçekleştirildi. Boston Celtics'ten Jayson Tatum yetenek yarışmasını kazanırken merakla beklenen 3 sayı yarışmasında Brooklyn Nets'ten Joe Harris, Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry'i geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Smaç şampiyonasında Oklahoma City Thunder'dan Hamidou Diallo, NBA efsanesi 2.16'lık Shaquille O'Neal'ın üzerinden bastığı smaçla zafere ulaştı.

Yetenek yarışmasına Mike Conley, Luka Doncic, De'Aaron Fox, Nikola Jokic, Kyle Kuzma, Jayson Tatum, Nikola Vucevic, Trae Young katıldı.

3 sayı yarışmasında Stephen Curry ve Seth Curry kardeşler, Dirk Nowitzki, "ev sahibi" Kemba Walker, son şampiyon Devin Booker, Danny Green, Joe Harris, Buddy Hield, Damian Lillard, Khris Middleton mücadele etti.

Smaç yarışmasında ise Diallo'yla birlikte Miles Bridges, John Collins ve Dennis Smith Jr. boy gösterdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Pendik açıklarında bir yük gemisinde yangın

SONRAKİ HABER

Kayalıklarda mahsur kalan 44 mülteci kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...