04 Ocak 2019 03:49

Manchester City, Liverpool’un namağlup unvanına son verdi

Premier Lig'de Manchester City, Liverpool'u 2-1 yendi ve puan farkını 4'e indirdi. City, Liverpool'un 20 maçlık yenilmezliğini de sona erdirdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Manchester City, sahasında Liverpool'u 2-1 mağlup etti. Lider Liverpool bu yenilgiyle namağlup unvanını yitirdi.

Son şampiyon ve bu sezon ligin en fazla gol atan takımı Manchester City, 21. haftanın kapanış mücadelesinde, 29 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek isteyen ve ligin en az gol yiyen takımı Liverpool ile Etihad Stadı'nda karşılaştı.

İki takımın da temkinli başladığı karşılaşmada ilk tehlikeli atak Liverpool'dan geldi. 18. dakikada Muhammed Salah'ın pasıyla ceza alanına giren Sadio Mane'nin vuruşunda top yan direkten döndü. John Stones'un müdahalesinde kaleci Ederson'a çarparak tekrar kaleye giden topu Stones son anda uzaklaştırdı.

AGÜERO’DAN 250. GOL

Manchester City aradığı golü 40. dakikada buldu. Sol kanattan gelişen atakta Bernardo Silva'nın çıkardığı topla buluşan Sergio Agüero'nun dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak rakip kaleye gitti ve ev sahibi ekip ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Lig maçlarında kariyerinin 250. golünü kaydeden Arjantinli Agüero, Etihad Stadı'nda Liverpool ile oynadıkları 7. maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı.

GALİBİYETİ SANE GETİRDİ

Karşılaşmanın 64. dakikasında Liverpool, Roberto Firmino'nun golüyle skorda eşitliği sağladı. Ceza alanında Robertson'un sol taraftan gönderdiği topu kafayla tamamlayan Brezilyalı futbolcu durumu 1-1 yaptı.

Manchester City, bu golden 8 dakika sonra yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Raheem Sterling'in pasıyla hareketlenen ve sol çaprazdan ceza alanına giren Leroy Sane'nin yerden vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1. Kalan dakikalarda skoru koruyan ev sahibi ekip, sahadan galibiyetle ayrıldı.

PUAN FARKI 4’E İNDİ

Bu galibiyetin ardından puanını 50'ye çıkaran ikinci sıradaki Manchester City, ligdeki ilk mağlubiyetini elde eden Liverpool ile arasındaki puan farkını 4'e düşürdü.

Manchester ekibinin teknik direktörü Pep Guardiola, Alman meslektaşı Jürgen Klopp'a karşı kariyerinin 6. galibiyetini aldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya'daki Anak Krakatau Yanardağı'nda patlamalar sürüyor

SONRAKİ HABER

2 yaşındaki çocuğunu zorla alıkoyan baba gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...