26 Eylül 2012 09:26

Manisa’da 50 işçi zehirlendi

Manisa’da kurutulmuş domates işleyen bir fabrikada amonyak kazanındaki sızıntıdan etkilenen 50 işçi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.Alınan bilgiye göre, Manisa’ya bağlı Çobanisa beldesinde salça ve kurutulmuş domates üreten bir fabrikada, vardiya değişimi sırasında amonyak

Manisa’da 50 işçi zehirlendi
Paylaş

Manisa’da kurutulmuş domates işleyen bir fabrikada amonyak kazanındaki sızıntıdan etkilenen 50 işçi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Manisa’ya bağlı Çobanisa beldesinde salça ve kurutulmuş domates üreten bir fabrikada, vardiya değişimi sırasında amonyak kazanında gaz sızıntısı yaşandı. Sızıntıdan etkilenen işçiler tesis dışına çıkarıldı. Baygınlık geçiren işçiler ambulansla, diğer işçiler ise fabrika servisiyle Manisa ve Turgutlu’daki hastanelere götürüldü.

Hastanede kıyafetleri değiştirilerek oksijen verilen işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Sızıntının vardiya değişimi saatine rastlamasının gazdan etkilenen işçi sayısını artırdığı belirtildi. Amonyak kazanında patlamaya karşı güvenlik mekanizmasının çalışması sonucu oluşan gaz sızıntısının bir süre sonra durduğu bildirildi. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

Terme’de neler oluyor?

SONRAKİ HABER

Sosyal İş: Mutabakat Ali Cengiz oyunudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...