03 Ocak 2019 09:11
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ocak 2019 19:59

Kaşıkçı cinayeti davası: Suç ispatlanmadıkça ceza uygulanamaz

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. 11 şüpheliden 5'i için savcı idam talep etti.

Fotoğraf: Akın Çeliktaş/DHA

Paylaş

Suudi Arabistan'da, cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının ilk duruşması bugün yapılırken, Yüksek Yargı Konseyi, zayıf delillere dayanan kararların önüne geçmek için suç ispatlanmadıkça şüphelilere herhangi bir cezanın uygulanamayacağı yönünde karar aldı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Adalet Bakanı ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Velid bin Muhammed es-Samani, davalara bakılırken objektif yargı ilkelerinin geliştirilmesi için bir genelge yayımladı.

Karara göre, davalarda şüphe durumunda bir cezanın uygulanamayacağı, sanığın ya suçlu bulunacağı ya da serbest bırakılacağı ifade edildi.

Bu kararın ülkede adaletin sağlanması sürecinde tarihi bir dönüşüm niteliğinde olduğu ve sanığın suçlu bulunması ya da suçu ispatlanmazsa serbest bırakılması arasında bir denge oluşturacağı kaydedildi.

Yüksek Yargı Konseyinin söz konusu kararının, Kaşıkçı davasının ilk duruşmasının yapıldığı bugün alınması ise dikkati çekiyor.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Kaşıkçı davasında, beşi idam talebiyle olmak üzere 11 sanığın yargılanmasına bugün başlanmıştı.

BM'DEN KAŞIKÇI CİNAYETİ AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde AA muhabirinin, BM'nin, cinayete kurban giden Kaşıkçı davasının duruşmasını takip edip etmediğine yönelik sorusu üzerine ''Kapsamlı, açık ve şeffaf soruşturma çağrımızı yineliyoruz. Son gelişmeleri izliyoruz ve çağrımız değişmedi.'' ifadelerini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Çöp kamyonunun çarptığı kadın hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Konda'dan 10 yıllık 'toplumsal değişim' raporu: 'Mutlu' oranı azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...